Γαλλία: Ηθοποιοί έσπειραν τον τρόμο σε τρένο, προβάροντας την παράσταση «Τζιχάντ»

Γαλλία: Ηθοποιοί έσπειραν τον τρόμο σε τρένο, προβάροντας την παράσταση «Τζιχάντ»

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια βελγική θεατρική ομάδα κωμικών που περιόδευε στη Γαλλία, έσπειρε καταλάθος τον τρόμο στους επιβάτες ενός τρένου που έκανε το δρομολόγιο Παρίσι-Τρουά. Οι ηθοποιοί έκαναν πρόβα τα λόγια τους για το σατιρικό έργο, «Τζιχάντ», το οποίο μιλάει για την ιστορία τριών νέων ανθρώπων που ετοιμάζονται να πάνε στη Συρία, για να κηρύξουν τον πόλεμο κατά των απίστων.

Ένας επιβάτης κάλεσε την αστυνομία, όταν άκουσε την ομάδα να αναφέρεται στο τζιχάντ και σε βομβιστικές επιθέσεις, αγνοώντας ότι η ομάδα των τεσσάρων ήταν ηθοποιοί που έκαναν πρόβα, οι οποίοι επίσης είχαν στην κατοχή τους ένα ψεύτικο Καλάσνικοφ.

Πριν την άφιξη του τρένου το απόγευμα της Πέμπτης, ο σιδηροδρομικός σταθμός της Τρουά εκκενώθηκε και αποκλείστηκε η πρόσβαση σ’ αυτόν, ενώ τριάντα ένοπλοι αστυνομικοί με αλεξίσφαιρα γιλέκα περίμεναν τους τέσσερις ηθοποιούς να αποβιβαστούν. Οι ηθοποιοί αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από έλεγχο των ταυτοτήτων τους και έρευνα των προσωπικών τους αντικειμένων.

«Λίγο φοβισμένοι»

Ένας από τους ηθοποιούς, ο Τεό Ασκολόβιτς, δήλωσε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Mashable.FR, ότι οι ηθοποιοί δεν γνώριζαν ότι θα προκαλούσαν μία τέτοια κατάσταση. «Ήμασταν λίγο φοβισμένοι, νομίζαμε ότι υπήρχε κάποιος τρομοκράτης στο σταθμό. Καθώς έβγαινα από το τρένο, ρώτησα έναν αστυνομικό τι συμβαίνει και εκείνος μου φώναξε να μείνω ακίνητος», δήλωσε ο Ασκολόβιτς.

Ο τοπικός αρχηγός της αστυνομίας, Μπέντζαμιν Ντάουμπιγκν, ο οποίος βρισκόταν στο σταθμό της Τρουά, δήλωσε στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό France 3, ότι παρόλο που επρόκειτο για λανθασμένο συναγερμό, θέλει να «συγχαρεί τους επιβάτες για την ανταπόκριση τους που ανέφεραν άμεσα μια συμπεριφορά που έκριναν ύποπτη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή