Ότι θέλεις να ξέρεις για το Citroen C3 Aircross

Ότι θέλεις να ξέρεις για το Citroen C3 Aircross

22' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την αποκάλυψη του C5 Aircross, η Citroën εντείνει – σε παγκόσμια κλίμακα- την επίθεση της στην κατηγορία των SUV με το νέο C3 Aircross, το NEXT GEN. SUV με τη δυναμική προσωπικότητα. Το μοναδικό στυλ του αμαξώματος και οι δυναμικές γραμμές του, προσδίδουν στο νέο μοντέλο ένα ισχυρό και φρέσκο χαρακτήρα. Μια προσωπικότητα που ενισχύεται από τις εκτεταμένες δυνατότητες εξατομίκευσης, με 85 εξωτερικούς συνδυασμούς και 5 επιλογές εσωτερικών επενδύσεων. Εμπνευσμένο από τις επιθυμίες των πελατών, αυτό το ανθρωποκεντρικό SUV διαθέτει απαράμιλλη ευρυχωρία και ευελιξία, με ένα σαλόνι που μοιάζει να επεκτείνεται προς τα έξω χάρη στην πανοραμική γυάλινη ηλιοροφή. Ως πρεσβευτής του προγράμματος "Citroën Advanced Comfort®", το νέο C3 Aircross φέρνει την ολική ευεξία μέσα στο αυτοκίνητο και προσφέρει μια εκπληκτική εμπειρία οδήγησης. Το νέο μοντέλο κινείται εξίσου άνετα στην πόλη και στον ανοιχτό δρόμο, ενώ οι εκτός δρόμου δυνατότητές του ενισχύονται από τα συστήματα Grip Control® και Hill Assist Descent. Είναι επίσης εξοπλισμένο με σύγχρονες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων 12 συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, ανάμεσά τους η προβολή ενδείξεων στο παρμπρίζ (head-up display) και 4 τεχνολογίες συνδεσιμότητας, όπως η ασύρματη φόρτιση των smartphones. Δύο νέα στοιχεία τα οποία προστίθενται στον προαιρετικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου. Το νέο Citroën C3 Aircross NEXT GEN. SUV άρχισε να διατίθεται στην Ευρώπη το δεύτερο εξάμηνο του 2017, ενώ στη συνέχεια θα κυκλοφορήσει σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Μετά το νέο C5 Aircross, το SUV της κατηγορίας C που αποκαλύφθηκε τον Απρίλιο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης, η Citroën εντείνει την επίθεσή της στην κατηγορία των SUV το 2017. Σήμερα η μάρκα αποκαλύπτει το νέο Citroën C3 Aircross NEXT GEN.SUV που είναι έτοιμο να κατακτήσει μια κατηγορία της αγοράς που πενταπλασιάστηκε μεταξύ 2012 και 2016 τόσο στην Ευρώπη, όσο και παγκοσμίως. Τα SUV της εταιρίας είναι ανθρωποκεντρικά και εμπνευσμένα από την οπτική των πελατών. Η σχεδίασή τους πηγάζει από την οδηγική εμπειρία, την αισιοδοξία των πελατών και τις επιθυμίες τους σε σχέση με τη χρήση του αυτοκινήτου. Στον δυναμικό χαρακτήρα της εξωτερικής σχεδίασης, αυτά τα SUV νέας γενιάς προσθέτουν την ελκυστικότητα μιας διαφορετικής και ενεργητικής προσωπικότητας, που στέκεται ως νέο σημείο αναφοράς για την εξαιρετική άνεση και την προηγμένη τεχνολογία. Παρουσιάζουν όλη την τεχνογνωσία της μάρκας στη σχεδίαση, τη διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου και την ευχάριστη διαβίωση μέσα στο αυτοκίνητο.

Εμπνευσμένο από το πρωτότυπο C-Aircross που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2017 και διαθέτοντας τα κλασικά σχεδιαστικά μοτίβα της Citroën, το νέο C3 Aircross φέρνει μια άλλη φρεσκάδα στην κατηγορία των συμπαγών SUV. Εξωτερικά, ξεχωρίζει με το μοναδικό στυλ του αμαξώματος και τις άνευ προηγουμένου δυνατότητες εξατομίκευσης, γεγονός που του προσδίδει μια δυναμική προσωπικότητα. Στο εσωτερικό, καινοτομεί μέσω της προσφερόμενης άνεσης, η οποία αποτελεί τμήμα του προγράμματος Citroën Advanced Comfort® για μεγαλύτερη ευρυχωρία, ευελιξία και φωτεινότητα. Εξαιρετικά μοντέρνο, το νέο C3 Aircross είναι σε υψηλότατο βαθμό συνδεδεμένο και εξοπλισμένο με μια σειρά τεχνολογιών που κάνουν τη ζωή ευκολότερη τόσο στην πόλη όσο και στον ανοιχτό δρόμο. Με λίγα λόγια, το νέο SUV της Citroën προσκαλεί τους οπαδούς του στυλ, της καλής ζωής και της περιπέτειας να ζήσουν μια εντελώς νέα εμπειρία.

 

Το νέο Citroën C3 Aircross NEXT GEN.SUV ξεχωρίζει συνολικά στην ευρύτερη κατηγορία των SUV.

  • SUV ΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗΣ

Το νέο Citroën C3 Aircross είναι ένα SUV 4,15 μέτρων που διακρίνεται από το ισχυρό, πρωτότυπο και φρέσκο προφίλ του. Το αμάξωμά του διαθέτει το μοναδικό στυλ που αντιπροσωπεύει πλήρως τα νέα μοντέλα της Citroën και όλα τα χαρακτηριστικά ενός ισχυρού και δυναμικού SUV, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης απόστασης από το έδαφος, της υψηλής θέσης οδήγησης, της εμπρός και της πίσω προστατευτικής ποδιάς, των μεγάλων τροχών και των προστατευτικών στους θόλους των τροχών. Αυτό το επιβλητικό στυλ ενισχύεται από έντονα χαρακτηριστικά, όπως οι πινελιές χρωμάτων στις μπάρες οροφής και το χαρακτηριστικό τρίτο πλευρικό τζάμι προσδίδει μία αίσθηση εξαιρετικής φωτεινότητας στο εσωτερικό. Το νέο C3 Aircross προσφέρει μια μοναδική και άνευ προηγουμένου δυνατότητα εξατομίκευσης, η οποία περιλαμβάνει 85 εξωτερικούς συνδυασμούς, συμπεριλαμβανομένων τριών χρωμάτων οροφής για τα μοντέλα με διχρωμία και τέσσερα Χρωματικά Πακέτα, καθώς και πέντε πολύ ιδιαίτερες και χαρακτηριστικές εσωτερικές επενδύσεις. Η καμπίνα, με την οριζόντια προσέγγισή της, προσφέρει σαφώς την αίσθηση της ευρυχωρίας και της ασφάλειας. Το νέο C3 Aircross είναι επίσης o ορισμός του SUV όσον αφορά την οδηγική απόλαυση και το «στήσιμό» του. Ευέλικτο στην πόλη, χάρη στις compact διαστάσεις του και έτοιμο για περιπέτεια, χάρη στα συστήματα Grip Control® και Hill Assist Descent που διαθέτει, το C3 Aircross προσφέρεται με μια ευρεία γκάμα οικονομικών και αποδοτικών βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων.

  • ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΡΥΧΩΡΟ ΚΑΙ ΕΥΕΛΙΚΤΟ SUV ΣΤΗΝ COMPACT ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort®, που εστιάζει στην ψυχική και σωματική ευεξία, είναι αυτό που διαμορφώνει την πρακτική και δυναμική προσωπικότητα του NEXT GEN.SUV. Μέσω της έξυπνης αρχιτεκτονικής του, το νέο C3 Aircross είναι ένα compact διαστάσεων SUV που διευκολύνει την καθημερινή ζωή χωρίς απολύτως κανένα συμβιβασμό στην άνεση ή τη λειτουργικότητα. Η καμπίνα φιλοξενεί ευρύχωρα και άνετα καθίσματα και προσφέρει μεγάλη απόσταση μεταξύ των επιβατών και της οροφής (το μεγαλύτερο ύψος οροφής στην κατηγορία και εξαιρετικά μεγάλο χώρο για τα γόνατα), ασύγκριτη δυνατότητα διαμόρφωσης του εσωτερικού (πίσω κάθισμα διαιρούμενο σε δύο ανεξάρτητα μέρη που σύρονται εμπρός-πίσω κατά 15cm, κάθισμα συνοδηγού με αναδιπλούμενη πλάτη η οποία δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς αντικειμένων μήκους 2,40 μέτρων), ενώ εξαιρετική είναι και η φόρτωση του όγκου αποσκευών με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα στην κατηγορία SUV: 410 έως 520 λίτρα. Το ταξίδι γίνεται πιο ευχάριστο χάρη στην ανοιγόμενη γυάλινη πανοραμική ηλιοροφή μέσω της οποίας διαχέεται το φως στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Συμβαδίζοντας με την εποχή του, το C3 Aircross διαθέτει έξυπνους αποθηκευτικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένης και μιας θέσης ασύρματης φόρτισης smartphone στην κεντρική κονσόλα. Είναι δε διαθέσιμο με μία πλήρη γκάμα 12 συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, όπως η προβολή ενδείξεων στο παρμπρίζ (head up display), η λειτουργία αυτόματου φρεναρίσματος Active Brake Safety, η αυτόματη εναλλαγή των φώτων πορείας, η αναγνώριση ορίων ταχύτητας με συστάσεις, καθώς και χρήσιμες τεχνολογίες όπως το Park Assist και το Citroën Connect Nav.

 

01 – SUV ΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗΣ

Το νέο Citroën C3 Aircross είναι ένα compact SUV 4,15 μέτρων που διακρίνεται από το ισχυρό, πρωτότυπο και φρέσκο προφίλ του. Το στυλ του αμαξώματος είναι απόλυτα συνεπές με τις τελευταίες δημιουργίες της Μάρκας Citroën και διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ενός ισχυρού και δυναμικού SUV. Προσφέρει επίσης ασυναγώνιστες δυνατότητες εξατομίκευσης. Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του SUV εκφράζεται μέσω των συστημάτων Grip Control® και Hill Assist Descent, που είναι ιδανικά για την αναζήτηση της περιπέτειας εκτός δρόμου.

ΑΜΑΞΩΜΑ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ SUV ΣΤΥΛ 

Το νέο Citroën C3 Aircross NEXT GEN.SUV δημιουργήθηκε από την έμπνευση των σχεδιαστικών ομάδων της εταιρίας με επικεφαλής τον Αλεξάντρ Μαλβάλ (Alexandre Malval), Διευθυντή Σχεδίασης της Citroën. Το C3 Aircross γοητεύει με την πρώτη ματιά, χάρη στο μοναδικό του στυλ και τη φρεσκάδα που αποπνέει η εμφάνισή του. Οι διαστάσεις του (Μήκος 4,15 m, Πλάτος 1,76 m και Ύψος 1,64 m) έχουν τις σωστές αναλογίες και αναδεικνύουν τις ρευστές και δυναμικές γραμμές της σχεδίασής του με αποτέλεσμα το ελκυστικό NEXT GEN.SUV της Citroën να κυριαρχεί στο δρόμο. Η σχεδίαση του νέου C3 Aircross είναι μοναδική στην κατηγορία, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό το μυώδες, μικρού μήκους ψηλά τοποθετημένο καπό το οποίο παρέχει μια αίσθηση ισχύος η οποία έρχεται σε απόλυτη ισορροπία με τα επιμέρους σχεδιαστικά στοιχεία του. Πατώντας γερά σε τροχούς μεγάλης διαμέτρου, το C3 Aircross έχει απόσταση από το έδαφος περίπου κατά 20 mm μεγαλύτερη από αυτή του νέου C3, με το οποίο μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα. Τα προστατευτικά στους θόλους των τροχών του νέου μοντέλου και οι προστατευτικές ποδιές συμβάλλουν επίσης στη διαμόρφωση ενός δυναμικού στυλ SUV. Αυτά τα οπτικά στοιχεία ενισχύουν τον δυναμικό χαρακτήρα της εμφάνισης του αυτοκινήτου και εκφράζουν την ιδιαίτερη προσωπικότητά του.

Στο εμπρόσθιο μέρος του αμαξώματος του νέου C3 Aircross, συναντάμε την κλασική, σπορ υπογραφή της Citroën με φώτα δύο επιπέδων. Οι προβολείς ενισχύουν την έκφραση του μπροστινού τμήματος και επιβεβαιώνουν τη συγγένεια με τα πιο «φρέσκα» μοντέλα της Μάρκας. Το επάνω μέρος αποτελείται από LED φώτα ημέρας που συνδέονται με το σήμα της εταιρίας – τα chevrons – με μια διπλή λωρίδα χρωμίου, που αναδεικνύει ολόκληρο το πλάτος του αυτοκινήτου. Το κάτω τμήμα είναι τετράγωνο, αλλά στρογγυλεμένο στις άκρες του και τονίζεται από ένα έγχρωμο περίγραμμα, ενώ φιλοξενεί την κύρια μονάδα φωτισμού μαζί με τα φώτα ομίχλης. Ισχυρή νότα, η μεγάλη εισαγωγή αέρα στο κέντρο, ενώ χαμηλότερα, μια προστατευτική ποδιά τονίζει το σύνολο επιβεβαιώνοντας την SUV φύση του C3 Aircross.

Στο πίσω μέρος του αμαξώματος, οι ισχυροί ώμοι (πίσω κολώνες) του C3 Aircross τονίζουν το πλάτος και τον μυώδη χαρακτήρα του. Τα πίσω τρισδιάστατα “3D-Effect” φώτα αναδεικνύουν την οικογενειακή σχέση με το νέο C3 και το πρωτότυπο C-Aircross concept car. Οι εκλεπτυσμένες μονάδες φωτισμού ακολουθούνται από μαύρες “Gloss Black” προσθήκες στην πόρτα του χώρου αποσκευών, η οποία φέρει το λογότυπο του C3 Aircross και τα επίσης μαύρα Chevrons, το χαρακτηριστικό σήμα της Citroën. Αυτός ο τολμηρός συνδυασμός διευρύνει τις δύο μονάδες φωτισμού και τονίζει την αίσθηση του πλάτους, ενώ υποδηλώνει σταθερά την προηγμένη τεχνολογία του αυτοκινήτου. Ο επιβλητικός πίσω προφυλακτήρας καλύπτεται από μια προστατευτική ποδιά, δημιουργώντας μία συμμετρία με το εμπρόσθιο άκρο του αυτοκινήτου και επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τη στιβαρότητα του C3 Aircross και τον SUV χαρακτήρα του.

Ένα πραγματικό SUV, το νέο C3 Aircross διαθέτει προστατευτικά στους θόλους των τροχών και μαύρα προστατευτικά μαρσπιέ. Το προφίλ του αυτοκινήτου αντανακλά την προσωπικότητα του SUV. Τα πλευρικά τμήματα του νέου μοντέλου διακρίνονται από μια οριζόντια ισορροπία που παραπέμπει σε αυξημένους εσωτερικούς χώρους και χαρακτηρίζονται από πρωτοποριακά στοιχεία, όπως τα τρίτα κομψά πλευρικά τζάμια που αποτελούν ένα μοναδικό χαρακτηριστικό. Τα πίσω αυτά τζάμια που είχαμε πρωτοδεί στο C-Aircross είναι κατασκευασμένα από πολυανθρακικό υλικό και καλύπτονται από έγχρωμη μεμβράνη, δημιουργώντας μια ισχυρή οπτική αντίθεση στην πίσω κολώνα. Δίνοντας την αίσθηση του παραθύρου με γρίλιες, προσθέτουν ένα μοναδικό χαρακτηριστικό στοιχείο, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην απόκρυψη του εσωτερικού και την ενίσχυση της φωτεινότητας και της ορατότητας.

ΕΝΑ SUV ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗΣ: 90 ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ

Ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα της σχεδίασης και της προσωπικότητας του Νέου Citroën C3 Aircross είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να ταιριάζει με την προσωπικότητα των πελατών. Όπως συνέβη και με το νέο C3, οι σχεδιαστές της Citroën προσέδωσαν στο νέο C3 Aircross ένα τολμηρό και μοντέρνο στυλ, το οποίο διαθέτει πολλαπλές δυνατότητες εξατομίκευσης. Κάθε άνθρωπος, από τον πιο συντηρητικό έως τον πιο αναπτρεπτικό, μπορεί να εκφράσει την προσωπικότητά του. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν το χρώμα της οροφής και να το συνδυάσουν με ένα Χρωματικό Πακέτο για το αμάξωμα. Αυτές οι χρωματικές πινελιές σχεδιάστηκαν μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, για να τοποθετηθούν στις μπάρες οροφής, στα πίσω πλευρικά τζάμια, στα περιβλήματα των καθρεπτών, στο περίγραμμα των εμπρός φώτων και στα διακοσμητικά των τροχών, ενισχύοντας το SUV στυλ του αυτοκινήτου.

Το C3 Aircross διακρίνεται για το ευρύ φάσμα δυνατοτήτων εξωτερικής εξατομίκευσης, καθώς διατίθεται με 85 συνδυασμούς που αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητα και τα γούστα του κάθε ατόμου:

  • 8 χρώματα αμαξώματος (από Φυσικό Λευκό, Ασημί και Μαύρο έως Πορτοκαλί: Natural White, Ink Black, Misty Grey, Cosmic Silver, Passion Red, Breathing Blue, Sable, Spicy Orange)
  • 3 χρώματα οροφής για τα δίχρωμα μοντέλα (Μαύρο, Λευκό, Πορτοκαλί), 
  • 4 πακέτα χρωμάτων (πορτοκαλί, γκρι, λευκό, μαύρο).

Οι πελάτες, ανάλογα με το γούστο τους, μπορούν να ενισχύσουν τους κλασικούς τόνους ή να απαλύνουν τις αντιθέσεις. Μπορούν επίσης να επιλέξουν μεταξύ πολλών σχεδίων ζάντας από μια κομψή συλλογή τροχών αλουμινίου 16 ιντσών και τροχών αλουμινίου ειδικής επεξεργασίας “4 ever diamantee” 17 ιντσών.

Η εξατομίκευση έχει εφαρμογή εξίσου και στο εσωτερικό, με 5 σχεδιαστικές επιλογές. Η εσωτερική σχεδίαση του C3 Aircross είναι εμπνευσμένη από διάφορους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των επίπλων και της μόδας. Η έμφαση δίνεται σε καθαρές και δυναμικές γραμμές, σχολαστικό φινίρισμα και μια ποικιλία από υφές στο ταμπλό. Το εσωτερικό αποτελεί υπόδειγμα αρμονικού συνδυασμού χρωμάτων και υλικών. Η σχεδίαση των καλυμμάτων των θυρών, οι πινελιές χρώματος στο τιμόνι και τους αεραγωγούς, καθώς και η ταπετσαρία των καθισμάτων δημιουργούν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε σαλόνι. Ανάλογα με το επιλεγμένο χρώμα, είτε αυτό είναι ουδέτερο, ζεστό, δυναμικό είτε «υψηλής τεχνολογίας», το C3 Aircross φέρνει σε οδηγούς και επιβάτες μια ευρεία γκάμα ειδών για προσωπική έκφραση:

  • Η standard εσωτερική επένδυση είναι καθαρή και απέριττη με το γκρι ανάγλυφο ταμπλό να συνδυάζεται με την “Mica Grey” ταπετσαρία των καθισμάτων και να τονίζεται από τα λευκά περιγράμματα στους αεραγωγούς.
  • Η Metropolitan Grey εσωτερική επένδυση δίνει έμφαση στο χώρο της καμπίνας. Η εστίαση εδώ είναι στη σαφήνεια και την ευχαρίστηση στο ταξίδι, με φωτεινά χρώματα και ζεστά υφάσματα, που επίσης βρίσκονται στο ταμπλό. Οι αεραγωγοί έχουν πορτοκαλί περίβλημα.

  • Η εσωτερική επένδυση Urban Red εκφράζει τη ζωτικότητα και ενισχύει τον τεχνολογικό χαρακτήρα του SUV. Περιλαμβάνει ένα παιχνίδι αντιθέσεων ανάμεσα σε σκούρα χρώματα και πινελιές πορτοκαλί χρώματος – στις ραφές των καθισμάτων με σκούρο γκρι quartz ύφασμα και στα περιγράμματα των αεραγωγών. Το ταμπλό καλύπτεται από TEP.
  • Η εσωτερική επένδυση Hype Mistral μεταφέρει μια αίσθηση υψηλής αισθητικής. Περιλαμβάνει ένα συνδυασμό μαύρου συνθετικού δέρματος με ύφασμα που διαθέτει “dogtooth” μοτίβο και ταμπλό καλυμμένο με TEP. Οι αεραγωγοί διαθέτουν στρώματα χρωμίου σατέν.

  • Η εσωτερική επένδυση Hype Colorado εκφράζει επίσης μια πρωτοποριακή προσέγγιση, ενισχυμένη από υλικά απαλά στην αφή και ειδικές ταπετσαρίες Colorado στα συνθετικού δέρματος με ύφασμα καθίσματα, δίχρωμο τιμόνι και ταμπλό.

ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ SUV

Το νέο C3 Aircross είναι επίσης σημείο αναφοράς των SUV όσον αφορά στην οδηγική απόλαυση και το «στήσιμό» του. Κυριαρχώντας στο δρόμο με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τους μεγάλους τροχούς του, το νέο Citroën C3 Aircross κινείται άνετα σε όλα τα εδάφη χάρη στα συστήματα Grip Control® και Hill Assist Descent. Ικανό να περιπλανηθεί έξω από την πόλη χωρίς δυσκολία και να αφήσει την άσφαλτο προσαρμόζοντας την πρόσφυση, το C3 Aircross είναι ιδανικό τόσο για τους λάτρεις της αστικής περιπέτειας και των εξόδων για ψώνια, όσο και για τους λάτρεις του αθλητισμού και των υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Εξοπλισμένο με το σύστημα Grip Control® για βελτιωμένη πρόσφυση και ειδικά ελαστικά για λάσπη και χιόνι M+S (Mud & Snow) 16 ιντσών και 17 ιντσών, το C3 Aircross προσαρμόζεται σε δρόμους όλων των τύπων, ανεξάρτητα από τις συνθήκες και την κατάσταση της επιφάνειάς τους. Η ασφάλεια βελτιώνεται σε κάθε περίπτωση μέσω πέντε λειτουργιών οδήγησης. Οι οδηγοί μπορούν να αφήσουν το σύστημα Grip Control στην αυτόματη ρύθμιση επιλέγοντας τη Standard λειτουργία ή να επιλέξουν μεταξύ των λειτουργιών Sand (άμμος), All-Road (παντός εδάφους), Snow (χιόνι) ή ESP OFF (απενεργοποίηση συστήματος ευστάθειας).

Σε συνδυασμό με το Grip Control®, η λειτουργία Hill Assist Descent κρατά αυτόματα την ταχύτητα του αυτοκίνητου σε χαμηλά επίπεδα ακόμα και σε εδάφη με μεγάλη κλίση. Αυτή η τεχνολογία διατηρεί το C3 Aircross στη σωστή τροχιά, ενώ περιορίζει τον κίνδυνο ολίσθησης καθώς το αυτοκίνητο κινείται σε οδόστρωμα με κατηφορική κλίση. Η νέα λειτουργία βοηθά τους οδηγούς να διατηρούν τον απόλυτο έλεγχο του C3 Aircross με απόλυτη ασφάλεια. Το σύστημα μπορεί να διατηρήσει το όχημα σε πολύ χαμηλή ταχύτητα (3 km/h) για πρόσθετο έλεγχο και ασφάλεια, σε συνθήκες που διαφορετικά μπορεί να οδηγήσουν σε αγχωτικές για τον οδηγό καταστάσεις.

Η τεχνολογική υπόσταση του νέου μοντέλου αντιπροσωπεύεται από ένα ευρύ φάσμα οικονομικών και αποδοτικών κινητήρων τελευταίας γενιάς. Ιδανικός συνεργάτης για ημερήσιες αστικές μετακινήσεις ή αποδράσεις στο τέλος του Σαββατοκύριακου και ταξίδια σε απομακρυσμένους προορισμούς, το C3 Aircross διατίθεται με τρικυλίνδρους PureTech βενζινοκινητήρες εξοπλισμένους με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες για αυξημένη απόκριση και ελεγχόμενη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων. (Ο κινητήρας PureTech κέρδισε το βραβείο «Διεθνής κινητήρας της χρονιάς» το 2015 και το 2016.) Οι πετρελαιοκινητήρες BlueHDi προσφέρουν επίσης στους επιβάτες οδηγική απόλαυση, οικονομία και περιβαλλοντικό σεβασμό.

  • Βενζίνη: Το νέο Citroën C3 Aircross NEXT GEN.SUV είναι διαθέσιμο στην ταχύτερή του έκδοση, με τον κινητήρα PureTech 130 με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Ο κινητήρας PureTech 110 διατίθεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων (PureTech 110), καθώς και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT6 για μέγιστη οδηγική απόλαυση και άνεση (PureTech 110 EAT6). Το βασικό μοντέλο κινείται από τον κινητήρα PureTech με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων (PureTech 82).
  • Πετρέλαιο: Το νέο Citroën C3 Aircross NEXT GEN.SUV διατίθεται με δυνατότητα επιλογής μεταξύ των BlueHDi120 με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και BlueHDi 100 με χειροκίνητο κιβώτιο.

02 – ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΡΥΧΩΡΟ ΚΑΙ MODULAR SUV ΣΤΗΝ COMPACT ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παρών σε κάθε στάδιο του σχεδιασμού, το πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort® υπογραμμίζει την αυξημένη προσοχή που δίνεται στην καλή σωματική και ψυχική κατάσταση και υπογραμμίζει τον πρακτικό και δυναμικό χαρακτήρα αυτού του ανθρωποκεντρικού SUV. Σχεδιασμένο ως ένας πραγματικός χώρος για να ζει κανείς, το C3 Aircross είναι ζεστό και φιλόξενο. Με την ιδιοφυή αρχιτεκτονική του, συνδυάζει την compact εξωτερική σχεδίαση με την εξαιρετική ευρυχωρία στο εσωτερικό, ενώ παράλληλα  το νέο C3 Aircross αποδεικνύεται επίσης εξαιρετικά φιλικό στον χρήστη μέσω των διαισθητικών τεχνολογιών του.

ΕΥΡΥΧΩΡΙΑ – ΗΓΕΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το νέο C3 Aircross επικεντρώνεται πλήρως στην άνεση της μετακίνησης, στην οποία η αντίληψη του χώρου και η αίσθηση της ευεξίας διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο. Αυτές οι αισθήσεις, γεννιούνται αστραπιαία με την είσοδο στο όχημα, δημιουργούνται από την οριζόντια διάταξη του ταμπλό, που απελευθερώνει χώρο όσο και από τα φιλόξενα και άνετα καθίσματα. Ευρύχωρο και ιδιαίτερα ευέλικτο, το νέο Citroën C3 Aircross NEXT GEN.SUV αποτελεί μια μοναδική πρόταση στην κατηγορία του με ένα μοναδικό εσωτερικό με κορυφαία ευρυχωρία. Εξελιγμένο με βάση το πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort®, το C3 Aircross καινοτομεί με το σχεδιασμό του, παρέχοντας εξαιρετικό χώρο στην καμπίνα, αυξημένες δυνατότητες διαμόρφωσης και μεγάλο χώρο αποσκευών.

  • Ευρυχωρία: Η αρχιτεκτονική υψηλών προδιαγραφών του C3 Aircross δημιούργησε το πιο ευρύχωρο εσωτερικό της κατηγορίας για εξαιρετική άνεση με πέντε καθίσματα και άφθονο χώρο για τα πόδια και τα κεφάλια όλων των επιβατών. Το C3 Aircross είναι ο ηγέτης στην κατηγορία ως προς το διαθέσιμο εσωτερικό ύψος, τόσο για τα εμπρός και όσο για τα πίσω καθίσματα. Κάθε επιβάτης νιώθει απόλυτη άνεση, μπροστά και πίσω. Ο χώρος γονάτων στο πίσω κάθισμα είναι επίσης αξιοθαύμαστος, χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο των 2,60 μ.

  • Ευελιξία: Το C3 Aircross διαθέτει την μεγαλύτερη ευελιξία στην κατηγορία του, με ένα αναδιπλούμενο και διαιρούμενο 60/40 πίσω κάθισμα, με πτυσσόμενες πλάτες – πρόκειται για δύο ανεξάρτητα καθίσματα μέρη που μετακινούνται εμπρός-πίσω κατά 150 mm. Οι αλλαγές της διαρρύθμισης είναι εξαιρετικά εύκολες. Το υπερ-ευέλικτο κάθισμα του συνοδηγού μπορεί να αναδιπλωθεί πλήρως για να μεταφερθούν μεγάλα αντικείμενα. Με μία κίνηση, το μέγιστο μήκος φορτίου μπορεί να αυξηθεί στα 2,40 μ.
  • Χώρος αποσκευών: τα όρια στις αποσκευές των επιβατών είναι πλέον παρελθόν, δεδομένου ότι το C3 Aircross έχει το μεγαλύτερο χώρο φόρτωσης αποσκευών στην κατηγορία του, στο οποίο η πρόσβαση διευκολύνεται από το φαρδύ πίσω παράθυρο, τη μεγάλη πέμπτη πόρτα και το χαμηλό κατώφλι φόρτωσης. Η τυπική χωρητικότητα των 410 λίτρων μπορεί να αυξηθεί στα 520 λίτρα όταν το πίσω κάθισμα μετακινηθεί στο τέρμα της διαδρομής του προς τα εμπρός, ενώ ο συνολικός όγκος φορτίου με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα φτάνει έως τα εντυπωσιακά 1.289 λίτρα. Ιδιαίτερα πρακτικό στις καθημερινές μετακινήσεις, το νέο C3 Aircross διαθέτει επίσης ένα αφαιρούμενο ράφι αποσκευών που μπορεί να αποθηκευτεί σε κάθετη θέση, πίσω από την πλάτη του πίσω καθίσματος, για τη μεταφορά αντικειμένων μεγάλου ύψους. Μία ακόμα έξυπνη πινελιά αποτελεί το μεταβλητού ύψους πορτμπαγκάζ που χάρη στο διπλό-κινητό δάπεδό του επιτρέπει τη διαμόρφωση ενός επίπεδος πατώματος με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΗ ΓΥΑΛΙΝΗ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΗΛΙΟΡΟΦΗ

Το νέο C3 Aircross δίνει προτεραιότητα στη φιλικότητα της καμπίνας και τον φωτισμό της, ως πηγή ευεξίας και φρεσκάδας. Το νέο μοντέλο διαθέτει μια εκτεταμένη γυάλινη επιφάνεια που προσφέρει ορατότητα 360° στους οδηγούς και εντυπωσιακή φωτεινότητα στο εσωτερικό του. Η αίσθηση αυτή ενισχύεται από την χαλαρωτική επίδραση των πλευρικών τζαμιών στις πίσω κολώνες τα οποία θυμίζουν παράθυρο με γρίλιες και δημιουργούν ένα πρωτότυπο παιχνίδι φωτός και σκιάς. Το νέο C3 Aircross προσφέρει επίσης στους επιβάτες μια απέραντη θέα στον ουρανό με την ανοιγόμενη πανοραμική γυάλινη ηλιοροφή. Μοναδικό ως στοιχείο εξοπλισμού για την κατηγορία SUV Β, η ηλιοροφή αυτή έχει μεγάλο μέγεθος (εσωτερικά η γυάλινη επιφάνεια έχει μήκος περίπου 1,0 μ.) διαθέτει σειριακό ηλεκτρικό έλεγχο, εσωτερικό κάλυμμα για προστασία από τον ήλιο και περίγραμμα από LED. Το φως της καμπίνας μπορεί επίσης να ρυθμιστεί με τη βοήθεια των αλεξήλιων στα πίσω καθίσματα. Με ανοιχτή ή κλειστή οροφή, το νέο C3 Aircross προσφέρει στους επιβάτες ένα εξαιρετικό αίσθημα ελευθερίας και κάνει κάθε ταξίδι μοναδικό.

ΕΥΦΥΕΙΣ ΧΩΡΟΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ

Ένα άλλο ουσιώδες στοιχείο στην άνεση του ταξιδιού είναι οι χώροι αποθήκευσης. Το εξαιρετικά λειτουργικό C3 Aircross προσφέρει μια σειρά από χώρους αποθήκευσης. Έξυπνοι και για εξειδικευμένη χρήση, ανταποκρίνονται σε ένα ευρύ φάσμα αναγκών. Η κεντρική κονσόλα σχεδιάστηκε για να μπορεί να αποθηκεύσει κανείς ένα smartphone με ειδική βάση για ασύρματη φόρτιση. Το φωτισμένο και ψυχώμενο ντουλαπάκι έχει αρκετό χώρο για ένα μπουκάλι του 1,5 λίτρου, όπως επίσης και οι αντίστοιχες θήκες στις πόρτες του οδηγού και του συνοδηγού. Ο χώρος στο ταμπλό, στην πλευρά του συνοδηγού, μπορεί να φιλοξενήσει λεπτά αντικείμενα όπως κλειδιά, στυλό και κέρματα. Οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων επωφελούνται από επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους. Το κεντρικό αναδιπλούμενο υποβραχιόνιο περιλαμβάνει ποτηροθήκες και διαθέτει παράθυρο επικοινωνίας με το πορτμπαγκάζ (ski-flap) για τη μεταφορά αντικειμένων μεγάλου μήκους.

ΚΛΑΣΙΚΗ ΑΝΕΣΗ CITROËN 

Πιστό στο DNA της Μάρκας και στο πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort®, το νέο C3 Aircross επωφελείται από όλη την τεχνογνωσία της Citroën και παρέχει σε οδηγούς και επιβάτες άνεση στην οδήγηση. Ο στόχος είναι να γίνεται κάθε ταξίδι με το νέο C3 Aircross μια ευχάριστη οδηγική απόλαυση. Η άνεση στο C3 Aircross δημιουργεί νέα δεδομένα και αναλύεται σε:

– άνεση καθίσματος, με ευρείες και αναπαυτικές βάσεις

– άνεση ανάρτησης, με κλασικές ρυθμίσεις Citroën για όλες τις συνθήκες οδήγησης

– ηχητική άνεση, με σχολαστική ηχομόνωση και ακουστική.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ

  • 12 ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ

Εξελιγμένο σύμφωνα με το πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort®, το νέο Citroën C3 Aircross NEXT GEN.SUV σχεδιάστηκε επίσης για απρόσκοπτη χρήση. Για το σκοπό αυτό, είναι εξοπλισμένο με διαισθητικές τεχνολογίες – με στόχο την πνευματική ηρεμία και την οδική ασφάλεια – με ένα πλήρες φάσμα συστημάτων που κάνει κάθε ταξίδι ευκολότερο και ασφαλέστερο:

  • Keyless entry and start (Είσοδος και εκκίνηση χωρίς κλειδί): σύστημα που επιτρέπει στον οδηγό την είσοδό του στο όχημα και την εκκίνηση του κινητήρα χωρίς κλειδί.
  • Colour head-up display (Προβολή έγχρωμων ενδείξεων στο παρμπρίζ): προσφέρει στον οδηγό χρήσιμες πληροφορίες για την οδήγηση, μέσα στο οπτικό του πεδίο. Τα δεδομένα (σχετικά με την ταχύτητα, το cruise control, το σύστημα περιορισμού ταχύτητας κλπ.) προβάλλονται έγχρωμα, επάνω σε μια ανασυρόμενη διαφανή επιφάνεια και είναι ορατά συνεχώς, χωρίς να χρειάζεται ο οδηγός να απομακρύνει το βλέμμα του από το δρόμο.

  • Top Rear Vision reversing camera (Κάμερα Οπισθοπορείας): για εκτεταμένο οπτικό πεδίο και ευκολότερους ελιγμούς. Όταν ο οδηγός βάζει όπισθεν, η κάμερα προβάλλει την εικόνα του χώρου που βρίσκεται πίσω από το όχημα στην οθόνη αφής 7 ιντσών, με έγχρωμα σημεία αναφοράς που υποδεικνύουν την εγγύτητα με τυχόν εμπόδια, καθώς και μια ανασυσταμένη εικόνα που προσφέρει μια οπτική γωνία 180° του χώρου αυτού.
  • Park Assist (Υποβοήθηση παρκαρίσματος): κάνει χαλαρότερο, ευκολότερο και ασφαλέστερο το παρκάρισμα. Το Park Assist είναι ένα ενεργό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης, για παράλληλο και κάθετο χώρο στάθμευσης. Όταν το ζητήσει ο οδηγός, εντοπίζει αυτόματα τον κατάλληλο χώρο και στη συνέχεια ελέγχει το σύστημα διεύθυνσης για ένα απολύτως ασφαλές παρκάρισμα. Η μοναδική ενέργεια του οδηγού είναι να βάλει όπισθεν, να επιταχύνει και να φρενάρει.

  • Active Safety Brake (Ενεργό Σύστημα Αυτόματου Φρεναρίσματος): δίνει ηχητική και οπτική ειδοποίηση για τη μείωση του κινδύνου μετωπικής σύγκρουσης και αν χρειαστεί φρενάρει αντί για τον οδηγό. Η κάμερα πολλαπλών λειτουργιών στο πάνω μέρος του παρμπρίζ ανιχνεύει εμπόδια, όπως τα οχήματα που κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση ή είναι ακινητοποιημένα. Με ταχύτητες μεταξύ 5 km/h και 85 km/h, το σύστημα επενεργεί αυτόματα στα φρένα αν ανιχνευτεί κίνδυνος σύγκρουσης. Η ταχύτητα του οχήματος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 80 km/h όταν ανιχνεύεται ακίνητο όχημα και τα 60 km/h όταν πρόκειται για πεζούς.
  • Lane Departure Warning System (Σύστημα Προειδοποίησης Ακούσιας Αλλαγής Λωρίδας Κυκλοφορίας): για την καταπολέμηση της υπνηλίας στο τιμόνι ή για μια απλή στιγμή απροσεξίας σε ταχύτητα άνω των 60 km/h. Το σύστημα ανιχνεύει οποιοδήποτε τυχαίο πέρασμα των τροχών πάνω από οδική σήμανση (συνεχή ή διακεκομμένη γραμμή) όταν το φλας δεν είναι ενεργοποιημένο και προειδοποιεί τον οδηγό με ηχητικό σήμα και μήνυμα στον πίνακα οργάνων.

  • Blind Spot Monitoring System (Σύστημα Επόπτευσης Τυφλού Σημείου): ειδοποιεί τον οδηγό για την παρουσία οχήματος στα τυφλά σημεία των πλευρικών καθρεπτών μέσω ενός εικονιδίου επάνω στους καθρέπτες.
  • Speed limit recognition system and recommendation (Σύστημα Αναγνώρισης Ορίων Ταχύτητας και Σύσταση): οι οδηγοί λαμβάνουν αυτές τις πληροφορίες μέσω του πίνακα οργάνων και το σύστημα καταγράφει την ταχύτητα που υποδεικνύεται ως ρύθμιση για το cruise control και το σύστημα περιορισμού ταχύτητας.

  • Intelligent beam headlights (Αυτόματη εναλλαγή Φώτων): το σύστημα αυτό αλλάζει αυτόματα από τη μεγάλη στη μεσαία «σκάλα» των φώτων (και αντιστρόφως),ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού και κυκλοφορίας, για ασφαλέστερη οδήγηση τη νύχτα.
  • Driver Assistance Alert (Προειδοποίηση Βοήθειας Οδηγού): για την παρακολούθηση της συμπεριφοράς του οδηγού μέσω της κάμερας πολλαπλών λειτουργιών στο πάνω μέρος του παρμπρίζ και για την προειδοποίησή του σε περίπτωση που διαπιστωθεί μείωση της επαγρύπνησής του. Το σύστημα αυτό αξιολογεί το επίπεδο προσοχής του οδηγού προσδιορίζοντας τις διαφορές στην τροχιά του αυτοκινήτου σε σχέση με τις οδικές σημάνσεις. Είναι ειδικά προσαρμοσμένο σε οδούς ταχείας κυκλοφορίας, σε ταχύτητες άνω των 65 km/h.

  • Coffee Break Alert (Προειδοποίηση διαλείμματος έπειτα από συνεχή οδήγηση 2 ωρών): οι οδηγοί ενημερώνονται να κάνουν ένα διάλειμμα μετά από συνεχή οδήγηση για δύο ώρες σε ταχύτητες άνω των 70 km/h.
  • Grip Control® με Hill Assist Descent (Έλεγχος Πρόσφυσης με Υποβοήθηση Κίνησης σε Κατωφέρεια): για οδήγηση χωρίς περιορισμούς, προσαρμοσμένη σε όλους τους τύπους δρόμων και διατήρηση χαμηλής ταχύτητας ακόμη και σε απότομες κλίσεις.
  • 4 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ 

Για μια πιο απρόσκοπτη οδηγική εμπειρία, αλλά και για ολοένα και πιο διαισθητικές λειτουργίες, το νέο Citroën C3 Aircross NEXT GEN.SUV επενδύει στη συνεχή συνδεσιμότητα και στο infotainmet, το σύστημα που συνενώνει την πληροφόρηση με την ψυχαγωγία. Εκφράζεται μέσω της οθόνης αφής 7 ιντσών η οποία καταλήγει να θεωρείται το κέντρο ελέγχου του οχήματος μέσω της οποίας ο οδηγός έχει πρόσβαση στα 12 συστήματα υποβοήθησης στο ηχοσύστημα και στον κλιματισμό. Για να κάνετε, λοιπόν, το αυτοκίνητό σας μια προέκταση του εαυτού σας και να παραμείνετε συνδεδεμένοι, το C3 Aircross προσφέρει τα παρακάτω στοιχεία:

  • Ασύρματη φόρτιση Smartphone, σε ειδική βάση. Αυτό το ολοκαίνουργιο σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επαγωγική φόρτιση ενός ευρέος φάσματος smartphones ή συσκευών συμβατών με το πρότυπο Qi με τη βοήθεια μιας ειδικής βάσης φόρτισης, ενσωματωμένης σε συγκεκριμένο αποθηκευτικό χώρο στην κεντρική κονσόλα. Η ασύρματη μετάδοση ηλεκτρικής ενέργειας βασίζεται στην αρχή της μαγνητικής επαγωγής.

  • Λειτουργία οθόνης Mirror, με συμβατές εφαρμογές Android Auto, Apple CarPlay™ και λειτουργία MirrorLink®. Οι οδηγοί απολαμβάνουν το περιεχόμενο πολυμέσων και τις εφαρμογές των smartphones τους με απόλυτη ασφάλεια, αναπαράγοντας και ελέγχοντάς τα μέσω της οθόνης αφής 7 ιντσών.
  • CITROËN Connect Nav, συνδεδεμένη 3D πλοήγηση με αναγνώριση φωνής. Αυτό το σύστημα πλοήγησης νέας γενιάς περιλαμβάνει συνδεδεμένες υπηρεσίες, όπως TomTom Traffic, πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο, τις θέσεις των συνεργείων και των σταθμών αυτοκινήτων (πάρκινγκ) με τους σχετικούς τιμοκαταλόγους, πληροφορίες για τον καιρό και μια λειτουργία αναζήτησης τοπικών σημείων ενδιαφέροντος.

  • CITROËN Connect Box, σύστημα έκτακτης ανάγκης για αναζήτηση βοήθειας. Αυτή η υπηρεσία (ή κλήση έκτακτης ανάγκης) φέρνει τους οδηγούς σε επαφή με μια εξειδικευμένη πλατφόρμα βοήθειας σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος.

Ευέλικτο στην πόλη, αλλά και εξοπλισμένο με συστήματα παντός εδάφους για τις καθημερινές σας περιπέτειες, το νέο Citroën C3 Aircross NEXT GEN. SUV ικανοποιεί τις απαιτήσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής. Το ανθρωποκεντρικό SUV μπορεί να εξατομικευτεί με βάση τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του πελάτη, επικεντρώνεται στους οδηγούς και το νέο οδηγικό τους στυλ, παρέχοντας άνευ προηγουμένου άνεση και ευρυχωρία. Το νέο Citroën C3 Aircross NEXT GEN.SUV, του οποίου το λανσάρισμα στην Ευρώπη βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη, παράγεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στη Σαραγόσα της Ισπανίας.

Νέο SUV CITROËN C3 AIRCROSS COMPACT

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Μήκος: 4,15 m 

Πλάτος: 1,76 m

Ύψος: 1,64 m

Μεταξόνιο: 2,60 m

Χώρος Φόρτωσης Αποσκευών: 410 έως 520 λίτρα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή