Μουντιάλ: Όμιλοι χρωμάτων και διαφορετικών κόσμων

Μουντιάλ: Όμιλοι χρωμάτων και διαφορετικών κόσμων

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς το σύνηθες «γκρουπ του θανάτου», αλλά με δύο μάλλον δύσκολους ομίλους διενεργήθηκε η κλήρωση της φάσης των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα γίνει τον Ιούνιο και τον Ιούλιο στη Ρωσία, καθώς η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη διοργάνωση της τετραετίας ξεκίνησε χθες στη Μόσχα.

Ομολογουμένως, η κλήρωση δεν ήταν… ευγενική προς τις δύο εκπροσώπους της Ιβηρικής, αφού όχι μόνο τις έθεσε στον ίδιο όμιλο, αλλά Πορτογαλία και Ισπανία θα τεθούν αντιμέτωπες από την πρώτη αγωνιστική, αν και οι αντίπαλοί τους, Μαρόκο και Ιράν μάλλον τον ρόλο του κομπάρσου αναμένεται να παίξουν. Ωστόσο, όποιος μείνει δεύτερος στον όμιλο θα τεθεί αντιμέτωπος με τον πρώτο του ομίλου της Ρωσίας στον δεύτερο γύρο.

Στον τέταρτο όμιλο, η Αργεντινή κληρώθηκε για μία ακόμη φορά με τη Νιγηρία, αλλά θα έχει και δύο πιο δύσκολους αντιπάλους, αφού ούτε η Κροατία ούτε η Ισλανδία θα είναι ευκολοκατάβλητες. Η Ισλανδία θα δώσει τον πρώτο της αγώνα σε Μουντιάλ κόντρα στην παρέα του Λιονέλ Μέσι, ενώ ο επίσης πρωτοεμφανιζόμενος Παναμάς θα έχει πολύ δύσκολη πρεμιέρα απέναντι στο Βέλγιο.

Πολύ ενδιαφέρουσες θα είναι στον πρώτο γύρο και οι αναμετρήσεις του Βελγίου με την Αγγλία αλλά και της κατόχου του τίτλου Γερμανίας με τη Σουηδία, δεδομένου ότι οι Σουηδοί του Μάρκους Μπεργκ έδειξαν κόντρα στην Ιταλία ότι είναι ικανοί για όλα. Ο πλέον ισορροπημένος όμιλος φαντάζει να είναι ο όγδοος, αφού επικεφαλής είναι η Πολωνία και οι Κολομβιανοί με τους Σενεγαλέζους και τους Ιάπωνες έχουν όλοι σοβαρές πιθανότητες πρόκρισης στα νοκ άουτ.

Η διοργανώτρια Ρωσία είχε ιδιαίτερα καλή κλήρωση, αφού όχι μόνο βρίσκει τα χαμηλά εμπόδια της Αιγύπτου και της Σαουδικής Αραβίας για να μπει στην προνομιούχο δυάδα του ομίλου –όπου φαβορί στα χαρτιά είναι η Ουρουγουάη– αλλά θα έχει και θεωρητικά εύκολη πρεμιέρα. Ο αγώνας των Ρώσων με τους Σαουδάραβες στο «Λουζνίκι» της Μόσχας στις 14 Ιουνίου θα είναι αυτός που θα ανοίξει και την αυλαία.

Διά της συμμετοχής τους στη διαδικασία της κλήρωσης έλαμψαν πολλοί αστέρες της ποδοσφαιρικής ιστορίας, όπως ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο Γκόρντον Μπανκς, ο Λοράν Μπλαν, ο Ντιέγκο Φορλάν, ο Φάμπιο Καναβάρο, ο Καφού, ο Μίροσλαβ Κλόζε και ο Κάρλες Πουγιόλ, σε ένα λαμπερό σόου στο Κρεμλίνο.

«Δεν βλέπουμε την ώρα να υποδεχθούμε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Ρωσία θα το διοργανώσει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Οποιος έχει έλθει στη Ρωσία, έστω μια φορά, γνωρίζει πώς υποδεχόμαστε τους φίλους μας», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πλάι στον πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο, αποφεύγοντας το καυτό θέμα της κακής αθλητικής φήμης της χώρας του εσχάτως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή