ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής: Η υπόθεση με τη Σαουδική Αραβία έληξε στη Βουλή

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Για την κυβέρνηση το θέμα με την πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία έκλεισε στη Βουλή και με μεγάλη επιτυχία. Τα στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Καμμένος είναι παραπάνω από αρκετά», δηλώνει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

O υπουργός μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε πως «ο ίδιος ο πρωθυπουργός πέτυχε να μετατεθεί το κέντρο βάρους του φερόμενου ως σκανδάλου από τον κ. Παπαδόπουλο στον κ. Σφακιανάκη. Νομίζω αυτή η επερώτηση μάλλον εξέθεσε την ανεπάρκεια της ΝΔ να τεκμηριώσει μια επερώτηση»,

Απορρίπτει ακόμη κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς περί «περί οσμής σκανδάλου» και τονίζει απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση ότι «η ΝΔ πρέπει να καταλάβει ότι με οσμές δεν πέφτει η κυβέρνηση, όπως θα επιθυμούσε».

Στην ερώτηση του Πρακτορείου αν συμφωνεί με αυτούς που λένε να μην υλοποιηθεί η πώληση των βλημάτων ο κ. Κουρουμπλής απαντά: «Δεν είμαι οπαδός των θεωριών του πολέμου. Ένα κατάλοιπο του πολέμου άλλαξε τη ζωή μου. Όταν κάνεις πολιτική όμως, πρέπει να είσαι και ρεαλιστής. Η πραγματικότητα μας έχει δείξει ότι η πώληση όπλων είναι μια συνήθης πρακτική των υπουργείων 'Αμυνας ανά τον κόσμο».

Κατά τη γνώμη του κ. Κουρουμπλή, «το ποινικό κομμάτι, που έχει να κάνει με την αποκάλυψη των κρατικών μυστικών και τη δημοσιοποίηση διαβαθμισμένων εγγράφων, δεν είναι το πιο σοβαρό». Όπως σημειώνει, «ο κ. Λοβέρδος άλλωστε νομικός και καθηγητής είναι. 'Ανοιξε όμως μια διαδικασία, που δεν αποκλείεται να έχει κι άλλες επιπτώσεις, πολιτικές, γύρω από παλαιότερες υποθέσεις».

«Οι συνειρμοί και τα σχόλια είναι προφανώς ελεύθερα και έρχονται από τα παλιά» απαντά ο κ. Κουρουμπλής όταν ερωτάται αν ο κ. Τσίπρας αντέγραψε τον Ανδρέα Παπανδρέου στη Βουλή όταν καληνύχτησε τον κ. Μητσοτάκη. 

Σχολιάζοντας το όνομα «Κίνημα Αλλαγής» του νέου φορέα στο χώρο της Κεντροαριστεράς ο κ. Κουρουμπλής σημειώνει ότι δεν έχει σημασία τόσο το όνομα όσο η κατεύθυνση της πολιτική του. «Πρέπει να κοιτάζει προς τα αριστερά, εκεί που είναι ο φυσικός της χώρος και ο φυσικός της σύμμαχος ο ΣΥΡΙΖΑ».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την υπόθεση της πετρελαιοκηλίδας στον Σαρωνικό ο κ. Κουρουμπλής δεν κρύβει το παράπονό του: «Πέρασα -λέει-- πολύ δύσκολες στιγμές τότε. Κι εγώ και η οικογένειά μου και οι συνεργάτες μου, και κατά τη γνώμη μου, σε ένα βαθμό αδίκως».

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις για την πετρελαιοκηλίδα ο υπουργός λέει ότι για πρώτη φορά σε μια ρύπανση διεκδικήθηκε και ήρθε στη χώρα, το Διεθνές Ταμείο Αποζημίωσης για Ρύπανση από Πετρέλαιο, το IOPCFunds. Και, προσθέτει, διαπίστωσε ότι η Ελλάδα έπραξε τα δέοντα, ενώ ήδη προενέκρινε 51 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ