Δημοσιονομικά και φορολογικά στο σημερινό τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Δημοσιονομικά και φορολογικά στο σημερινό τραπέζι των διαπραγματεύσεων

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αντικείμενο τα δημοσιονομικά, ξεκίνησαν σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι τελικές επαφές των υπουργών με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.

Θα ακολουθήσουν στις 13:00 τα φορολογικά και στις 14:30 θα γίνει η έναρξη των συζητήσεων για την ολοκλήρωση των κειμένων, με πρώτη ενότητα τα Χρηματοπιστωτικά.

Κλίμα αισιοδοξίας ότι στις συναντήσεις που θα έχουν σήμερα ή και την Κυριακή –αν χρειαστεί– οι υπουργοί με τους θεσμούς θα κλείσουν και οι τελευταίες εκκρεμότητες της αξιολόγησης, υπάρχει τόσο στην Αθήνα όσο και στις Βρυξέλλες.

Στις χθεσινές συναντήσεις, επιτεύχθηκε συμφωνία στα ενεργειακά (λιγνιτικές μονάδες ΔΕΗ, αγορά φυσικού αερίου), όπως ανακοίνωσε και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης

Συμφωνία υπήρξε και στα μέτρα προστασίας της διαδικασίας των πλειστηριασμών και στην αυστηροποίηση του νόμου Κατσέλη. 

Σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ στα νησιά, οι δανειστές εμφανίζονται απρόθυμοι να δεχθούν το αίτημα της κυβέρνησης να ανασταλεί η αύξηση των συντελεστών από την 1η/1/2018. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή