Ν.Δ.: Η κυβέρνηση δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία

Ν.Δ.: Η κυβέρνηση δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επαναφορά στην καθημερινότητα και δη στο μέτωπο που αποδεικνύει την κυβερνητική «αναλγησία», αυτό των πλειστηριασμών, κάνει η Πειραιώς, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει «κανένα» πλαίσιο προστασίας για τη «λαϊκή» κατοικία και φροντίζοντας να θυμίσει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε προστατεύσει μέχρι τέλους την πρώτη κατοικία. Την ίδια ώρα, για να καταδείξει τις κυβερνητικές αντιφάσεις, η Ν.Δ. επανήλθε στην ανοχή της κυβέρνησης στον παράνομο τζόγο, κατηγορώντας την ότι συνάπτει σχέσεις με διαπλεκόμενους «παλιούς και νέους βαρώνους και μεσάζοντες».

«Από την 1η Ιανουαρίου του 2018 δεν υπάρχει κανένα, μα κανένα πλαίσιο προστασίας για τη λεγόμενη λαϊκή κατοικία. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε επιλέξει και είχε προστατεύσει μέχρι τέλους την πρώτη κατοικία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αναζητεί τη σωτηρία της οικονομίας στους πλειστηριασμούς, την ώρα που ανέχεται τον παράνομο τζόγο και συνάπτει, κατά συρροήν, σχέσεις με διαπλεκόμενους παλιούς και νέους βαρώνους και μεσάζοντες. Η κυβέρνηση δίνει μόνο το 60% της προστασίας που είχαμε δώσει εμείς, για το 2017», υπογράμμισε χθες η Μαρία Σπυράκη, δίνοντας τον τόνο για το μείζον ζήτημα των πλειστηριασμών.

Σημειώνεται ότι το θέμα συζητήθηκε και στη συνεδρίαση των «γαλάζιων« τομεαρχών, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την περασμένη Τρίτη. Εκεί, χαράχτηκε η γραμμή ότι στην πραγματικότητα η κυβέρνηση δεν εξασφαλίζει καμία προστασία και ότι η Πειραιώς πρέπει να θυμίσει τι είχε διασφαλιστεί επί κυβέρνησης Σαμαρά. Την ίδια ώρα, ψηλά σηκώνει η Πειραιώς και το ζήτημα του παράνομου τζόγου και της απώλειας εσόδων για το κράτος από την αβελτηρία της κυβέρνησης, ζήτημα που ανέδειξε και προ ημερών με σχετική ερώτηση 14 βουλευτών της Ν.Δ. προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Η καθημερινότητα θα βρίσκεται ούτως ή άλλως στην πρώτη γραμμή της αντιπολιτευτικής γραμμής της Πειραιώς, μαζί με το σκάνδαλο Καμμένου, το οποίο, όπως έχει προαναγγείλει σε όλους τους τόνους η Ν.Δ., δεν θα αφήσει να φύγει από την επικαιρότητα.

«Το ελληνικό Δημόσιο χάνει χρήματα γιατί η κυβέρνηση έχει μεσάζοντα. Στη Βουλή ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Αμυνας παρουσίασαν πλαστά έγγραφα, για τα οποία χθες υπήρξε αναλυτική παρουσίαση και ακόμα δεν έχουμε πάρει απάντηση», τόνισε η κ. Σπυράκη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο Κώστας Τασούλας, μέλος της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής, θύμισε –προκειμένου να καταδείξει την «υποκριτική ευαισθησία» της κυβέρνησης– ότι υπάρχουν κι άλλες συμφωνίες που έχει συνάψει η κυβέρνηση με τη Σαουδική Αραβία, για τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει καμία αναφορά. Από την πλευρά του, ο Γιώργος Κουμουτσάκος επανέλαβε τα περί «ελάχιστης και επιλεκτικής» ενημέρωσης από το υπουργείο Εξωτερικών και τόνισε πως οι διπλωμάτες «έκαναν άριστα τη δουλειά τους, αλλά μια αδίστακτη εξουσία τους λοιδώρησε δημόσια». Οι τόνοι, πάντως, της Πειραιώς έναντι του ΥΠΕΞ αναμένεται να υψωθούν, καθώς το απόγευμα της Δευτέρας έχει οριστεί η συζήτηση επίκαιρης ερώτησης που είχαν καταθέσει βουλευτές της Ν.Δ. στον Νίκο Κοτζιά για άλλο θέμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή