Η «Alpha Αστικά Ακίνητα» πούλησε τη θυγατρική στη Σερβία

Η «Alpha Αστικά Ακίνητα» πούλησε τη θυγατρική στη Σερβία

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώνεται σταδιακά η αποχώρηση του ομίλου της Alpha Bank από την αγορά της Σερβίας, καθώς μετά τις τραπεζικές δραστηριότητες, πλέον πωλήθηκαν και εκείνες των ακινήτων. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε χθες η «Alpha Αστικά Ακίνητα», ολοκληρώθηκε στο τέλος Νοεμβρίου και η πώληση των μετοχών της εταιρείας Alpha Real Estate D.O.O. Beograd, δηλαδή της θυγατρικής της στη Σερβία, αντί συνολικού τιμήματος 8,4 εκατ. ευρώ. Αγοραστής ήταν η τοπική εταιρεία Mat Real Estate. Η πρώην πλέον εταιρεία της «Alpha Aστικά Ακίνητα» δραστηριοποιούνταν στην εκμίσθωση τεσσάρων επενδυτικών ακινήτων, με το ύψος του μετοχικού της κεφαλαίου να ξεπερνά τα 6 εκατ. ευρώ.

Πλέον, η ελληνική εισηγμένη διαθέτει παρουσία σε Βουλγαρία, Ρουμανία και στη Λευκωσία της Κύπρου. Υπενθυμίζεται ότι το 2016 είχε πωληθεί και η θυγατρική στα Σκόπια αντί ποσού 775.000 ευρώ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου των θυγατρικών στη Βουλγαρία, κατά το συνολικό ποσό των 3,3 εκατ.

Κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο, τα έσοδα από ενοίκια σε ενοποιημένη βάση υποχώρησαν σε 1,87 εκατ. ευρώ, έναντι 2,1 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, κυρίως λόγω της αποχώρησης του κύριου μισθωτή από το ακίνητο της θυγατρικής εταιρείας Chardash Trading στη Βουλγαρία. Συνολικά, τα έσοδα του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 5,87 εκατ., έναντι 6,44 εκατ. κατά το πρώτο εξάμηνο του προηγούμενου έτους. Ωστόσο, η εισηγμένη επέστρεψε φέτος στην κερδοφορία, καθώς τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 586.000 ευρώ, έναντι καθαρών ζημιών 6,25 εκατ. κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και που οφείλονταν σε σημαντικό βαθμό στον σχηματισμό προβλέψεων.

Πάντως, η διοίκηση της «Alpha Αστικά Ακίνητα» εκτιμά ότι κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017, θα καταγράψει βελτιωμένα έσοδα από τα ενοίκια των επενδυτικών ακινήτων που διαχειρίζεται, ενώ θετική θα είναι και η πορεία της κερδοφορίας σε επίπεδο ομίλου. Με το πέρας του πρώτου εξαμήνου, ο όμιλος της «Alpha Αστικά Ακίνητα» διέθετε ένα χαρτοφυλάκιο 29 επενδυτικών ακινήτων συνολικής αξίας 68 εκατ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή