Καθοδηγητικό όργανο αποκτά το Κίνημα Αλλαγής

Καθοδηγητικό όργανο αποκτά το Κίνημα Αλλαγής

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοινώθηκε χθες, ως αναμενόταν, το πρώτο επίσημο κομματικό όργανο του Κινήματος Αλλαγής. Τιτλοφορείται «Πολιτικό Συμβούλιο» –και όχι Πολιτική Γραμματεία, που ήταν ένα από τα πιθανά ονόματα– και όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς από τη σύνθεσή του θα αποτελεί το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο. Σε αυτό συμμετέχουν ο δεύτερος σε ψήφους στις εσωκομματικές εκλογές Ν. Ανδρουλάκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού και έτερος πρόεδρος κοινοβουλευτικού κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενώ τέλος αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού –και επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ– Γ. Παπανδρέου, που επανακάμπτει στα κομματικά όργανα. Το Πολιτικό Συμβούλιο θα τελεί υπό την καθοδήγηση της προέδρου Φ. Γεννηματά και θα έχει αντικείμενο την πολιτική δραστηριότητα του νέου φορέα μέχρι το ιδρυτικό συνέδριο, τον ερχόμενο Μάρτιο.

Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι αν το συγκεκριμένο όργανο θα αντικατασταθεί από κάποιο άλλο μετά το συνέδριο και είναι τρόπον τινά «προσωρινό». Η απάντηση που δίνουν αρμόδια χείλη είναι πως η ίδια η σύνθεσή του και η συμμετοχή των –κατά κοινή ομολογία– κορυφαίων προσώπων του εγχειρήματος δεν αφήνει πολλά περιθώρια αντικατάστασής του. Χαρακτηριστικά, συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, απαντώντας στο ερώτημα, σχολίαζαν «να αντικατασταθεί από ποιους;», θέλοντας να δώσουν έμφαση στη συμμετοχή των «κορυφαίων». Επί του πρακτέου, αυτό σημαίνει πως τα έξι αυτά πρόσωπα τόσο πριν όσο και μετά το συνέδριο θα αποτελούν την πρώτη γραμμή κρούσης και το όργανο αυτό θα αποφασίζει για όλα τα κεντρικά ζητήματα και θα δίνει την πολιτική γραμμή.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι την ύστατη ώρα έγινε προσπάθεια συμμετοχής του κ. Αλιβιζάτου, ο οποίος το πρωί της Παρασκευής συναντήθηκε με τη Φ. Γεννηματά. Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, όπως σημειώνουν και οι δύο πλευρές, ωστόσο ο καθηγητής και επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής υπό την αιγίδα της οποίας διεξήχθησαν οι εκλογές δεν θέλησε να συμμετάσχει σε ένα αμιγώς πολιτικό όργανο, με τη στενή έννοια του όρου, όπως είναι το Πολιτικό Συμβούλιο. Θα είναι, ωστόσο, όπως έχει δηλώσει με συνέντευξή του στην «Κ», παρών στις εξελίξεις ως ιδρυτικό μέλος του νέου φορέα στο συνέδριο της ερχόμενης άνοιξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή