Ποδόσφαιρο: «Κάψιμο» των ταλέντων

Ποδόσφαιρο: «Κάψιμο» των ταλέντων

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος είναι μια διαδικασία στην οποία δίνεται η ευκαιρία στις ομάδες μικρότερων κατηγοριών να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και σ’ αυτές της πρώτης, να αναδείξουν κάποιους ποδοσφαιριστές. Είτε από τους αναπληρωματικούς είτε από τα φυτώριά τους. Με αυτή, λοιπόν, τη λογική οι «μεγάλες» ολοκλήρωσαν αυτό το στάδιο, χωρίς να πέσουν «θύματα» κάποιας έκπληξης.

Μάλιστα, οι περισσότερες πέρασαν στην επόμενη φάση αγωνιζόμενες με αρκετά νέα παιδιά. Κάποια από τα οποία έδειξαν καλά στοιχεία. Και εδώ άρχισε η γνωστή επικοινωνιακή πολιτική, που θέλει τις διοικήσεις, για να καλύψουν την αδυναμία τους, να κάνουν ακριβές αλλά και σωστές μεταγραφές, να υπερβάλουν για την αξία των παικτών.

Το κακό είναι διπλό. Το πρώτο και το βασικό είναι που «φουσκώνουν» τα μυαλά των νεαρών και το δεύτερο που τροφοδοτούν με υπέρμετρη αισιοδοξία τους οπαδούς τους. Φυσικά, όπλο σ’ αυτή τη «διαφήμιση» ο έγχρωμος αθλητικός Τύπος, που «δεμένος» στο άρμα των ΠΑΕ, λειτουργεί όπως αυτές επιθυμούν. Πόσες και πόσες φορές, κατά καιρούς παρουσιάστηκαν ποδοσφαιριστές σαν «Μέσι» ή «Ρονάλντο», για να βρεθούν έπειτα από κάποιο διάστημα σε ομάδες μικρότερης αγωνιστικής εμβέλειας και τελικά να καταλήξουν στο… άγνωστο;

Ουδείς προπονητής ή δημοσιογράφος δεν αντιστέκεται σ’ αυτό το «παιχνίδι» των παραγόντων και των μάνατζερ, ώστε να μπει ένας φραγμός σ’ αυτό που καταστρέφει τα ταλέντα που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλά, δυστυχώς, καταστρέφονται πριν καν αναδειχθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή