Ρύθμιση για τις οφειλές των καθηγητών Οδοντιατρικής

Ρύθμιση για τις οφειλές των καθηγητών Οδοντιατρικής

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαγραφή χρεών και δόσεις είναι η πρόταση του υπουργείου Παιδείας προς τους καθηγητές των οδοντιατρικών σχολών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, για το ζήτημα των χρεών τους προς τους Ειδικούς Λογαριασμούς Ερευνας των ιδρυμάτων τους. Χθες το υπουργείο δημοσιοποίησε σχετική τροπολογία, την οποία είχε παρουσιάσει η «Κ» την Τετάρτη 29/11 στην ηλεκτρονική της σελίδα, αναφέροντας «πως θεωρεί ότι η προτεινόμενη τροπολογία κλείνει οριστικά το ζήτημα και καλεί τα μέλη ΔΕΠ των Οδοντιατρικών Σχολών να επανέλθουν πλήρως στα ακαδημαϊκά τους καθήκοντα». Οι διδάσκοντες πραγματοποιούν απεργία από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, οι διδάσκοντες στις Οδοντιατρικές διαμαρτύρονται, διότι με βάση τον τελευταίο νόμο 4485/2017 οφείλουν να καταβάλουν στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Ερευνας του ΑΕΙ τους ένα ποσό (7%) από τον τζίρο που έχουν από το ιδιωτικό οδοντιατρείο τους. Ωστόσο η σχετική υποχρέωση έχει νομοθετηθεί από το 1997 και έκτοτε εκκρεμούσαν δικαστικές αποφάσεις εναντίον του νόμου, και τα ποσά δεν έχουν καταβληθεί. Ετσι, όπως ανέφερε χθες στην «Κ» ο πρόεδρος του συλλόγου διδασκόντων της Οδοντιατρικής Αθηνών, Κώστας Κοζυράκης, συσσωρεύθηκαν οφειλές από παρελθόντα έτη που ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ. Με την τροπολογία παραγράφονται οι οφειλές που έχουν δημιουργηθεί έως και πριν από μία πενταετία, ενώ οι διδάσκοντες μπορούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους με δόσεις. Οπως ανέφερε χθες στην «Κ» ο πρόεδρος της Οδοντιατρικής Αθηνών, Φοίβος Μαδιανός, η τροπολογία κινείται σε σωστή κατεύθυνση ωστόσο μένει να διευκρινισθούν ορισμένα ζητήματα. Οι σύλλογοι διδασκόντων θα επανεξετάσουν την πορεία των κινητοποιήσεων μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή