Ο ΔΗΚΤΗΣ (02/12/17)

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραλίγο να πιστώσουν 1 εκατομμύριο ευρώ

Την τελευταία στιγμή, και μάλιστα από τη Λάρισα, όπου βρισκόταν για σύσκεψη με τα τοπικά στελέχη του ΕΦΚΑ, ο διοικητής του ενιαίου φορέα Θανάσης Μπακαλέξης «μπλόκαρε» τη λανθασμένη επιστροφή εισφορών υγείας ύψους 1 εκατ. ευρώ σε μόλις 8.000 συνταξιούχους του πρώην ΤΕΒΕ. Μόλις διαπιστώθηκε το λάθος και σε επικοινωνία με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο, αποφασίστηκε η καθυστέρηση στις καταβολές, ώστε να εκδοθούν νέες λίστες από το σύστημα ΔΙΑΣ με τα ορθά ποσά επιστροφών. Ετσι εξηγείται η πίστωση στους λογαριασμούς 116.677 συνταξιούχων του πρώην ΤΕΒΕ, νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης και όχι το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, η οποία παρουσιάστηκε ως καθυστέρηση «για τεχνικούς λόγους». Βέβαια, υπάρχουν και διαμαρτυρίες που δεν έχουν ακόμα εξηγηθεί από δικαιούχους που υποστηρίζουν ότι δικαιούνταν μεγαλύτερα ποσά επιστροφών αλλά και από άλλους που, ενώ περίμεναν επιστροφή, δεν έλαβαν τίποτα…

Καρτέλ μεταφορέων απομυζούσε τη ΒΦΛ

Ολα τα είχε η πολύπαθη πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, νυν ELFE, η ύπαρξη καρτέλ εις βάρος της τής έλειπε! Σύμφωνα με εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, τρεις μεταφορικές επιχειρήσεις του νομού Καβάλας και το επαγγελματικό τους σωματείο είχαν συστήσει καρτέλ και καθόριζαν για την περίοδο 1995-2015 τα κόμιστρα που χρέωναν για τη μεταφορά των λιπασμάτων της ΒΦΛ, την κατανομή μεταξύ τους του σχετικού μεταφορικού έργου και τον αποκλεισμό ανταγωνιστών. Η ιλομέλεια της Ε.Α. θα συνεδριάσει για το θέμα στις 24 Ιανουαρίου 2018.

Οι κρυφοί άσοι ενός «διαστημικού» νομοσχεδίου

Στο Διάστημα θα εκτοξευθεί τις επόμενες ημέρες η Βουλή! Tην Τρίτη 5/12, στις 12 το μεσημέρι, θα συζητηθεί στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για τη σύμβαση παραχώρησης της διαστημικής θέσης των 39 μοιρών ανατολικά στον HellasSat, ενώ την επομένη 6/12 αρχίζει η συζήτηση στις επιτροπές του σχεδίου νόμου για τη δημιουργία της ελληνικής NASA. Πρόκειται για τον γνωστό Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό (ΕΛΔΟ), στον οποίο αναφέρθηκε προχθές ο υπουργός Ν. Παππάς. Σε αυτά τα νομοσχέδια αναμένεται να περιληφθούν και πολλές τροπολογίες-ρουσφέτια για προσλήψεις στην ΕΡΤ, σε γραφεία Τύπου στο εξωτερικό κ.λπ.

Ελληνική αντιπροσωπεία Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Χρέη επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα ασκεί από χθες προσωρινά η Κλημεντίνη Διακομανώλη μέχρι να οριστεί ο διάδοχος του Πάνου Καρβούνη, που συνταξιοδοτήθηκε. Καθώς η πρώτη ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες το πρωί από την αντιπροσωπεία δεν το ξεκαθάριζε, ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς (φωτ.) διευκρίνισε το μεσημέρι ότι ο νέος επικεφαλής θα διοριστεί σύντομα με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες και τους κανόνες της Κομισιόν. Ακολούθησε ανάλογη συμπληρωματική ανακοίνωση της αντιπροσωπείας. Ε, όσο να ’ναι είναι περιζήτητη η θέση…

Νέοι διαγωνισμοί για υδρογονάνθρακες

Την έναρξη των δύο νέων διαγωνισμών για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων τριών περιοχών στην Κρήτη και στο Ιόνιο Πέλαγος σηματοδοτεί η αυριανή δημοσίευση των σχετικών προκηρύξεων στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τη δημοσίευση ξεκινάει η διαδικασία υποβολής προσφορών από τους ενδιαφερόμενους, που θα διαρκέσει 90 ημέρες. Οι νέες προκηρύξεις αποφασίσθηκαν από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, ύστερα από τις αιτήσεις που υπέβαλε η κοινοπραξία Total-ExxonMobil-ΕΛΠΕ, η οποία ενδιαφέρεται για δύο θαλάσσιες περιοχές νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης, και της Energean Oil & Gas, για θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Μπλοκ 2, στο Ιόνιο, για το οποίο υπογράφηκε στις 31 Οκτωβρίου μεταξύ ΥΠΕΝ και της κοινοπραξίας Total-Edison-ΕΛΠΕ η Σύμβαση Παραχώρησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή