Βίτσας για Σ. Αραβία: «Η συμφωνία δεν πρόκειται να γίνει»

Βίτσας για Σ. Αραβία: «Η συμφωνία δεν πρόκειται να γίνει»

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας έκανε αναφορά στην υπόθεση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης τις προηγούμενες ημέρες. Μία υπόθεση η οποία, όπως δήλωσε σήμερα κατά την ομιλία του στο 7ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «θα διερευνηθεί μέχρι τέλους από τη Βουλή και θα διερευνηθούν οι ευθύνες όλων, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται».

«Πρόκειται για μια παγωμένη συμφωνία δεδομένου ότι τα λεφτά δεν μπήκαν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας και πρόσθεσε ότι «από την άλλη πλευρά, και μιλώντας για τη σημερινή κατάσταση, η ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη και η αντίστοιχη παγκόσμια κινητοποίηση, επιβάλλει να την ξαναδούμε». Ο κ. Βίτσας μιλώντας στην ΕΡΤ, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η συμφωνία δεν πρόκειται να γίνει, και γνωρίζοντας την κατάσταση, που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στη Σαουδική Αραβία».

Σχολιάζοντας δε τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, παρατήρησε ότι «υπάρχει μια δειλία από την πλευρά των πολιτικών δυνάμεων που ξεκίνησαν και συντηρούν αυτή τη συζήτηση, γιατί δεν λέει ούτε η ΝΔ ούτε η Δημοκρατική Συμπαράταξη σε τι ακριβώς κατηγορούν. Φτάνουν να επιδεικνύουν νομική άγνοια, δεν το πιστεύω ότι υπάρχει αλλά γίνεται επίτηδες».

«Από την πλευρά της Ελλάδας η αντιπροσώπευση είναι από τη ΓΔΑΕΕ, ότι δεν υπάρχουν μεσάζοντες ότι προχωράμε κανονικά με βάση και τον νόμο», επανέλαβε. «Τώρα, αν θέλουν να γράψουν ένα αστυνομικό μυθιστόρημα και ψάχνουν να βρουν το τέλος του αλλά δεν το βρίσκουν, γιατί το τέλος του δεν τους δικαιώνει, δηλαδή ο ήρωας τους πεθαίνει στο τέλος, θα το συνεχίσουν γιατί ο καθένας μπορεί να έχει τη μανία να αυτοδικαιωθεί. Να συντρίβεται κάθε φορά και να ξαναπροσπαθεί», επισήμανε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή