Flashback στην 4η Δεκεμβρίου

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 4η Δεκεμβρίου-1

Ο Ντέιβιντ Σαρπ και η Μισέλ Μπονσέρ, μέλη της επιτροπής υποστήριξης των φυλακισμένων μελών του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA) που πραγματοποιούν απεργία πείνας, σε μία συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι, το 1980. (AP Photo/Spartaco Bodini)

Flashback στην 4η Δεκεμβρίου-2

Στρατιώτες της 1ης Μεραρχίας του αμερικανικού στρατού περιπολούν σε ένα αυτοσχέδιο νεκροταφείο που βρίσκεται λίγο έξω από ένα στρατόπεδο των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, στο Νότιο Βιετνάμ, το 1967. Η περιπολία λαμβάνει χώρα με αφορμή μία σφοδρή επίθεση των κομμουνιστών ανταρτών Βιετκόνγκ, όπως υποδεικνύει και ο ένας σταυρός που έχει καταρρεύσει. (AP Photo/Horst Faas)

Flashback στην 4η Δεκεμβρίου-3

Κατηγορούμενη για συνεργασία με τον Γερμανό κατακτητή, η διάσημη Γαλλίδα τραγουδίστρια Λεντ Μαρζάν ακούει στο δικαστήριο τις κατηγορίες εις βάρος της, το 1945. Η Μαρζάν, η οποία τελικώς αθωώθηκε, κατηγορήθηκε για συνεργασία από έναν πρώην υπηρέτη της, τον οποίο είχε απολύσει. Περιπτώσεις όπως η συγκεκριμένη, υποδεικνύουν ότι σε ιδιαίτερες ιστορικές περιστάσεις, όπως είναι μία ξένη κατοχή ή μία εμφύλια σύρραξη, συχνά πίσω από τα πολιτικά κίνητρα μίας πράξης κρύβονται προσωπικά πάθη ή ξεκαθαρίσματα λογαριασμών. (AP Photo)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή