Ο Ντέιβιντ Σαρπ και η Μισέλ Μπονσέρ, μέλη της επιτροπής υποστήριξης των φυλακισμένων μελών του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA) που πραγματοποιούν απεργία πείνας, σε μία συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι, το 1980. (AP Photo/Spartaco Bodini)

Στρατιώτες της 1ης Μεραρχίας του αμερικανικού στρατού περιπολούν σε ένα αυτοσχέδιο νεκροταφείο που βρίσκεται λίγο έξω από ένα στρατόπεδο των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, στο Νότιο Βιετνάμ, το 1967. Η περιπολία λαμβάνει χώρα με αφορμή μία σφοδρή επίθεση των κομμουνιστών ανταρτών Βιετκόνγκ, όπως υποδεικνύει και ο ένας σταυρός που έχει καταρρεύσει. (AP Photo/Horst Faas)

Κατηγορούμενη για συνεργασία με τον Γερμανό κατακτητή, η διάσημη Γαλλίδα τραγουδίστρια Λεντ Μαρζάν ακούει στο δικαστήριο τις κατηγορίες εις βάρος της, το 1945. Η Μαρζάν, η οποία τελικώς αθωώθηκε, κατηγορήθηκε για συνεργασία από έναν πρώην υπηρέτη της, τον οποίο είχε απολύσει. Περιπτώσεις όπως η συγκεκριμένη, υποδεικνύουν ότι σε ιδιαίτερες ιστορικές περιστάσεις, όπως είναι μία ξένη κατοχή ή μία εμφύλια σύρραξη, συχνά πίσω από τα πολιτικά κίνητρα μίας πράξης κρύβονται προσωπικά πάθη ή ξεκαθαρίσματα λογαριασμών. (AP Photo)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ