Audi: Κορυφαία ποιότητα για όλες τις αισθήσεις

Audi: Κορυφαία ποιότητα για όλες τις αισθήσεις

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρόσφατη εμπειρία μας με το Audi Q5 μάς επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά την προσήλωση –που ενίοτε και με την καλή έννοια αγγίζει τα όρια της εμμονής– που δίνει η γερμανική μάρκα στην ποιότητα. Από την ίδρυσή της, η Audi είναι η κατεξοχήν premium μάρκα που έθεσε την ποιότητα ως ύψιστη προτεραιότητα! Τόσο όσον αφορά τα υλικά που χρησιμοποιούνται όσο και τη γενικότερη αίσθηση που εισπράττουν οδηγός και επιβάτες. Και η οδήγηση του Q5 ήρθε για άλλη μία φορά να επιβεβαιώσει αυτή την εντύπωση.

ΤΟΥ ΑΡΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Για τους ανθρώπους της Audi η ποιότητα είναι κάτι που ο ιδιοκτήτης πρέπει να απολαμβάνει με όλες του τις αισθήσεις. Από την πρώτη στιγμή που θα αντικρίσει το νέο του αυτοκίνητο, με το μοναδικό design, με καμπύλες και γωνίες τόσο ακριβείς που μόνο η Audi μπορεί και βγάζει από γραμμή παραγωγής. Μια ποιότητα που επεκτείνεται στις λείες επιφάνειες με την αψεγάδιαστη επίστρωση χρώματος, τις τέλειες συναρμογές, την ξεκούραστη ηχομονωμένη καμπίνα, την άψογη κύλιση που θυμίζει μαγικό χαλί.

Στην Audi, πριν ακόμα ένα μοντέλο βγει στην παραγωγή, έχει περάσει μια σειρά από εξαντλητικές δοκιμές σε ακραίες συνθήκες, με την ποιότητα κατασκευής και την αντοχή του να έχουν δοκιμαστεί στο έπακρο. Κάθε μοντέλο, και όχι μόνο το Q5, από το Α1 έως το Q7, πριν πάρει έγκριση για τη γραμμή παραγωγής, έχει βιώσει 19 χρόνια «ζωής» σε μόλις 12 εβδομάδες. Σε αυτό το χρονικό διάστημα το υπό δοκιμή πρωτότυπο καλύπτει απόσταση αντίστοιχη της περιφέρειας της Γης πάνω από μία φορές. Πολικό ψύχος, τροπική ζέστη, υψηλά επίπεδα υγρασίας, νέφη σκόνης, λάσπες, πέτρες και κάθε άλλη καταπόνηση που μπορεί να προκαλέσει κάθε είδους ατέλεια ή αστοχία επιλέγονται εσκεμμένα από την ερευνητική ομάδα της μάρκας, ώστε μόνο όσα projects αντεπεξέλθουν, ανεπηρέαστα από τις δοκιμές αντοχής, να μπουν τελικά σε γραμμή παραγωγής. Άλλωστε απο τη μάρκα που καθιέρωσε το Quattro οι πελάτες δεν περιμένουν τίποτα λιγότερο από το απόλυτο. Στο τέλος των εξαντλητικών δοκιμών, οι επιθεωρητές ποιότητας αναλύουν εξονυχιστικά το αυτοκίνητο για να εξετάσουν 600 μεμονωμένα μέρη και να ελέγξουν για τυχόν αδύναμα σημεία.

Τα Audi φημίζονται για την άριστη ποιότητα κύλισης που προσφέρουν και το Q5 που είχαμε στη διάθεσή μας δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Μέσα σε ένα Audi εν κινήσει ο κάθε ήχος είναι ευχάριστος για τους επιβάτες και σε καμία περίπτωση ενοχλητικός. Η ηχητική παράμετρος θεωρείται σημαντικό στοιχείο απτής ποιότητας και οι μηχανικοί της Audi καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να εξασφαλίσουν ότι κάθε ήχος θα συμβάλει θετικά στη συνολική αίσθηση.

Σε πρόσφατο ταξίδι μας στο Ίνγκολσταντ, έδρα της Audi, ο υπεύθυνος στη γραμμή παραγωγής μοιράστηκε μαζί μας το μότο τους, που είναι «μηδενική ανοχή στην ανοχή». Το τι εννοούν μας το έδειξαν στην πράξη: χρησιμοποιούν Plasmatron (υγρό κρύσταλλο) για να ενωθεί η ραφή με το πλευρικό τοίχωμα και την οροφή του αυτοκινήτου, χωρίς να αφήνει περιθώρια για ακόμα και τα μικρότερα κενά ή ελαττώματα. Το αποτέλεσμα είναι μια ραφή που είναι τόσο σφιχτά συνδεδεμένη με τα υλικά, ώστε να είναι σχεδόν αόρατη με γυμνό μάτι.

Αφήσαμε για το τέλος την όσφρηση. Χαρακτηριστικό της προσήλωσης στην ποιότητα είναι και η προσοχή που δίνει η Audi στην οσμητική ταυτότητα του κάθε μοντέλου. Η ομάδα οσμών Audi, γενικά αναφερόμενη ως «ομάδα μύτες», ασχολείται με το να εξασφαλίσει μια σταθερά ευχάριστη οσμή σε κάθε αυτοκίνητο. Περίπου 500 διαφορετικά εξαρτήματα από το εσωτερικό του κάθε μοντέλου αναλύονται χρησιμοποιώντας τη μύτη του ανθρώπου, ως αισθητήριο διασφάλισης ουδέτερης μυρωδιάς.

Φαντάζουν υπερβολικές οι παραπάνω δοκιμασίες; Και όμως, αποτελούν συνηθισμένες τυπικές διαδικασίες ελέγχου κάθε αυτοκινήτου της Audi, που στόχο έχει να ικανοποιήσει όλες τις αισθήσεις του κατόχου του, προσφέροντας απόλυτη, κορυφαία αίσθηση ποιότητας. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή