Εκπρόσωπος Μέι: Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το Brexit

Εκπρόσωπος Μέι: Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το Brexit

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε σήμερα η Τερέζα Μέι, όπου συζήτησαν πολλά θέματα γύρω από το Brexit.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, σημειώθηκε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά ανοιχτά ζητήματα. «Η Βρετανία θέλει συμφωνία το ταχύτερο δυνατό», πρόσθεσε ωστόσο υπογράμμισε ότι στόχος είναι η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής στις 14-15 Δεκεμβρίου.

Γκι Φέρχοφστατ: Καμία συμφωνία ακόμα για το Brexit

Αναφορά στο Brexit έκανε και ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκι Φέρχοφσταντ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Μισέλ Μπαρνιέ. «Ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση για το  Brexit» και πρόσθεσε, ότι οι πιθανότητες που δίνει για συμφωνία μετά την επίσκεψη της Μέι στις Βρυξέλλες, είναι 50-50.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πιέζει το Λονδίνο για περισσότερες εγγυήσεις σχετικά με τους Ευρωπαίους κατοίκους της Βρετανίας», συμπλήρωσε.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή