ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Περί αποξηραμένων μανιταριών

ΑΓΓΕΛΟΣ ΡΕΝΤΟΥΛΑΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Μανιτάρια, Συμβουλές

Τα αποξηραμένα μανιτάρια δίνουν βαθιά γεύση «υγρού δάσους» στα φαγητά. Τα βρίσκουμε σε φακελάκια ή σε κουτιά (και σε ορισμένες περιπτώσεις και χύμα) σε καλά ντελικατέσεν, παντοπωλεία αλλά και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Για να τα χρησιμοποιήσουμε, ένας γενικός κανόνας λέει να τα μουλιάσουμε σε χλιαρό νερό για περίπου 30 λεπτά. Κατόπιν, αφού βεβαιωθούμε ότι μαλάκωσαν, τα «ψαχουλεύουμε» με τα δάχτυλά μας μην τυχόν και έχει μπλεχτεί κανένα πετραδάκι, τα ψιλοκόβουμε και τα μαγειρεύουμε.

Ταιριάζουν σε σάλτσες, σε ριζότι, σε χορτόσουπες, σε κρεατικά στην κατσαρόλα ή στη γάστρα κ.α. Το υγρό του μουλιάσματος το χρησιμοποιούμε και αυτό, αλλά αφού το σουρώσουμε από λεπτό σουρωτήρι.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ