Flashback στην 5η Δεκεμβρίου

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 5η Δεκεμβρίου-1

Τρεις θρύλοι του αμερικανικού κινηματογράφου, οι ηθοποιοί Τζέιμς Στιούαρτ και Τζέιμς Κάγκνεϊ και ο σκηνοθέτης Όρσον Γουέλς, στα γυρίσματα της ταινιας «Ο Άνθρωπος με τα Χίλια Πρόσωπα», στα στούντιο της Universal, στην Καλιφόρνια, το 1956. Η ταινία που πρωταγωνιστεί ο Κάγκνεϊ, αφορά τη ζωή μιάς μυθικής μορφής του βουβού κινηματογράφου και των ταινιών τρόμου, τον Λόν Τσάνεϊ, ο οποίος έγινε διάσημος για τους γκροτέσκους και «καταραμένους» χαρακτήρες που υποδύθηκε, με διασημότερο όλων το Φάντασμα στο «Φάντασμα της Όπερας» του 1925. Ο Τσάνεϊ έδινε στους χαρακτήρες του μυθικές διαστάσεις, μέσω των εντυπωσιακών τεχνικών μακιγιάζ που εφάρμοζε ο ίδιος στο πρόσωπο του, οι οποίες και του έδωσαν δικαίως το προσωνύμιο ο «Άνθρωπος με τα Χίλια Πρόσωπα». (AP Photo)

Flashback στην 5η Δεκεμβρίου-2

Πλήθη συνωστίζονται πανηγυρικά σε ένα μπαρ στο κέντρο του Σικάγο, για να πιούν το πρώτο νόμιμο αλκοολούχο πότο τους μετά από δεκατρία ολόκληρα χρόνια, καθώς έγινε γνωστό ότι καταργείται το καθεστώς της ποτοαπαγόρευσης, το 1933. (AP Photo)

Flashback στην 5η Δεκεμβρίου-3

Ο οκτάχρονος πρίγκιπας του Βελγίου, φυσικός κληρονόμος του θρόνου του πατέρα του, Βασιλιά των Βέλγων Λεοπόλδου Γ', παίζει με ένα αυτοκίνητο «στα μέτρα του», στον κήπο της επίσημης κατοικίας της βελγικής βασιλικής οικογένειας, στο Λάακεν, το 1938. (AP Photo)

Flashback στην 5η Δεκεμβρίου-4

Το γεμάτο σκουπίδια ράντσο που κατοικούσε η διαβόητη «Οικογένεια Μάνσον», καθοδηγητής της οποίας ήταν ο Αμερικανός εγκληματίας Τσαρλς Μάνσον, μετά τις συλλήψεις των μελών της για κλοπή αυτοκινήτου, το 1969. (AP photo)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή