Το Ανώτατο Δικαστήριο «δικαιώνει» τον Τραμπ και θέτει σε ισχύ την απαγορεύση εισόδου

Το Ανώτατο Δικαστήριο «δικαιώνει» τον Τραμπ και θέτει σε ισχύ την απαγορεύση εισόδου

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη ισχύ τέθηκε το διάταγμα του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ περί απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ σε πολίτες με κατά πλειονότητα μουσουλμανικό πληθυσμό, σύμφωνα με σημερινή απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Ειδικότερα το αντιμεταναστευτικό διάταγμα απαγορεύει στους πολίτες από το Τσαντ, το Ιράν, τη Λιβύη, τη Σομαλία, τη Συρία και την Υεμένη να ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το δικαστήριο, όπου οι 2 εκ των 9 δικαστών ψήφισαν κατά, αποφάνθηκε υπέρ του αιτήματος της διοίκησης Τραμπ περί άρσης δύο δικαστικών αποφάσεων εναντίον της εφαρμογής, τις οποίες είχαν επιβάλει αμερικανικά ομοσπονδιακά δικαστήρια και οι οποίες είχαν εν μέρει εμποδίσει να τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση.

Η προεδρική διακήρυξη επέβαλε επίσης περιορισμούς στους ταξιδιώτες από τη Βόρεια Κορέα και ορισμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους της Βενεζουέλας. Οι διατάξεις αυτές έχουν ήδη εγκριθεί από τα κατώτερα δικαστήρια.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος  εξέδωσε τρεις εκδοχές της αμφιλεγόμενης πολιτικής από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο. Δικαστές κατώτερων δικαστηρίων περιέγραψαν την πολιτική Τραμπ ως «απαγόρευση των Μουσουλμάνων». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή