Ο Δημ. Βερβεσός εξελέγη νέος πρόεδρος στον ΔΣΑ

Ο Δημ. Βερβεσός εξελέγη νέος πρόεδρος στον ΔΣΑ

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Δημήτρης Βερβεσός είναι ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας. Ο γνωστός εργατολόγος κέρδισε μια ξεκάθαρη νίκη επί του αντιπάλου του Δημήτρη Αναστασόπουλου στον β΄ γύρο των εκλογών.

Εξελέγη πρόεδρος με ποσοστό 57,62% και ψήφους 4.742, αφήνοντας πίσω του τον Δημήτρη Αναστασόπουλο με ποσοστό 42,38% και 3.488 ψήφους. Πρωταγωνιστής στον δεύτερο γύρο και αυτών των εκλογών αναδεικνύεται το μεγάλο ποσοστό της αποχής. Μόλις 8.888 από τους 20.990 δικηγόρους της Αθήνας προσήλθαν στις κάλπες για να ψηφίσουν τον νέο πρόεδρό τους. Το ποσοστό συμμετοχής ήταν μόλις 42,34%. Ο Δημήτρης Βερβεσός προέρχεται από τον κεντροαριστερό χώρο και κατέβηκε στις εκλογές χωρίς να έχει επίσημο κομματικό χρίσμα.

Αυτή ήταν η τέταρτη φορά για τον κ. Βερβεσό που έθετε υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΔΣΑ. Συμμετείχε στις εκλογές χωρίς να είναι επικεφαλής συνδυασμού. Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα για πρόεδρος σε εκλογές του ΔΣΑ και προέρχεται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Οσο για το νέο 25μελές διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που αναδείχθηκε κατά τον α΄ γύρο των εκλογών, είναι ηλικιακά το νεότερο στην ιστορία τού πρώτου επιστημονικού συλλόγου της χώρας. Ο νεότερος σύμβουλος είναι 31 ετών και ο μεγαλύτερος 57. Από 31 ετών έως και 39 είναι 13 σύμβουλοι. Από 40 ετών έως 48 είναι 8 σύμβουλοι και από 53 έως 57 ετών είναι 4 σύμβουλοι. Στο νέο Δ.Σ. υπάρχει μόνο μία γυναίκα, η Μαρινέττα Γούναρη-Χατζησαράντου.

Ο Ευστάθιος Κουτσοχήνας εξελέγη πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), καθώς επικράτησε επί του Χρήστου Ράπτη στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών. Ο κ. Κουτσοχήνας απέσπασε 1.292 ψήφους (51,87%) έναντι 1.199 ψήφων (48,13%) του αντιπάλου του. Η συμμετοχή στον β΄ γύρο των εκλογών ανήλθε σε 45,74%.

Στον Πειραιά, νέος πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου αναδείχθηκε ο Γ. Σταματογιάννης, ο οποίος επικράτησε επί του Ιω. Καρδαρά στο β΄ γύρο των εκλογών. Ο κ. Σταματογιάννης απέσπασε το 56,21% των ψήφων έναντι 43,79% του αντιπάλου του.

Την Κυριακή ολοκληρώθηκε και ο β΄ γύρος στους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας που είχαν επαναληπτικές εκλογές, κατά τον οποίο πρόεδροι αναδείχθηκαν οι: Μιχαήλ Νικολάου στην Αρτα, Κωνσταντίνος Μηνόπουλος στη Βέροια, Χρήστος Παΐσιος στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, Ασημίνα Στρίμπα στην Κατερίνη, Γεώργιος Καλούδης στην Κέρκυρα, Αθανάσιος Μακρυγιάννης στη Λαμία, Νικολέττα Μπασδέκη στη Λάρισα, Κωνσταντίνος Μαλάκης στην Ξάνθη, Αθανάσιος Ζούπας στην Πάτρα,Ιωάννα Χατζηαντωνίου στη Ροδόπη, Βασίλειος Περίδης στη Ρόδο, Κωνσταντίνος Φίφλης στη Σύρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή