ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Προς μεγάλο συνασπισμό Αγκελα Μέρκελ και Μάρτιν Σουλτς

REUTERS

Την απόφαση του κόμματός του να προχωρήσει σε συνομιλίες με το CDU της κ. Μέρκελ ανακοίνωσε χθες ο Μάρτιν Σουλτς.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Γερμανία

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Την έναρξη διερευνητικών συνομιλιών με το CDU της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ με στόχο τον σχηματισμό μεγάλου συνασπισμού ενέκρινε χθες η ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών του SPD στη Γερμανία.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Μάρτιν Σουλτς φέρεται να έχει εκφράσει τη διαφωνία του με την απαγόρευση που έχει επιβάλει η κυβέρνηση στην επανένωση οικογενειών μεταναστών επί γερμανικού εδάφους. «Η οικογενειακή επανένωση και η συγκατοίκηση όλων των μελών μιας οικογένειας αποτελούν αναγκαία συστατικά της αποτελεσματικής ενσωμάτωσης μεταναστών», αναφέρει εσωτερική έκθεση του SPD, στην οποία το κεντροαριστερό κόμμα εκθέτει τις βασικές θέσεις του ενόψει της έναρξης διαπραγματεύσεων με το CDU της κ. Μέρκελ.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του SPD στο Βερολίνο μεταξύ 7 και 9 Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ, τον υπερσυντηρητικό Μάρκους Ζέντερ επέλεξε χθες το Κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών, το CSU, «αδελφό» κόμμα του CDU, ως υποψήφιο πρωθυπουργό της Βαυαρίας, ενόψει των τοπικών εκλογών του 2018.

Απειλή για Κεντροδεξιά

Η επιλογή του Ζέντερ, γνωστού για την έντονη κριτική που έχει κατά καιρούς ασκήσει στην καγκελάριο Μέρκελ για τη μεταναστευτική πολιτική της, απειλεί την ενότητα της Κεντροδεξιάς και περιπλέκει τις συνομιλίες με τους Σοσιαλδημοκράτες, με στόχο τον σχηματισμό ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Στις εκλογές στη Βαυαρία, η ακροδεξιά AfD αναμένεται να κάνει την είσοδό της στο τοπικό Κοινοβούλιο του Μονάχου.
 

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ