ΣτΕ: Αναβολή εκδίκασης της προσφυγής κατά της μη μετακίνησης προσφύγων στην ενδοχώρα από τα νησιά

ΣτΕ: Αναβολή εκδίκασης της προσφυγής κατά της μη μετακίνησης προσφύγων στην ενδοχώρα από τα νησιά

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τον Φεβρουάριο αναβλήθηκε, έπειτα από αίτημα του ελληνικού Δημοσίου, η προγραμματισμένη, για σήμερα Τρίτη, εκδίκαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου, Σάμου και Κω κατά της απόφασης της διευθύντρια Ασύλου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να μην μετακινούνται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που φτάνουν στα νησιά στην ενδοχώρα, αλλά να παραμένουν εκεί μέχρι να εκδικαστεί η αίτηση ασύλου τους.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε την αναβολή της υπόθεσης για τον προσεχή Φεβρουάριο σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.

Στο μεταξύ, με σύνθημα «όχι εγκλωβισμένοι άνθρωποι, όχι απελπισμένοι νησιώτες» πραγματοποιείται σήμερα η κινητοποίηση εκπροσώπων Λέσβου, Χίου και Σάμου στην Αθήνα. Την ίδια στιγμή, καθώς ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος ξεκαθάρισε ότι «η Επιτροπή δεν θεωρεί σκόπιμο στην παρούσα φάση να παρουσιάσει νέα πρόταση μετεγκατάστασης», γίνεται ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα καλείται να διαχειριστεί με βάση τα ισχύοντα όλους όσοι έφτασαν στη χώρα μετά την κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ενωσης – Τουρκίας τον Μάρτιο του 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή