Τα 381 κιλά κοκαΐνης και ο μυστηριώδης κύριος Ιβάν

Τα 381 κιλά κοκαΐνης και ο μυστηριώδης κύριος Ιβάν

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αναζήτηση ενός άνδρα ηλικίας περίπου 35 ετών με μικρό όνομα Ιβάν βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου η Δίωξη Ναρκωτικών κατά την έρευνα για την κατάσχεση 136 κιλών κοκαΐνης, στη Βάρκιζα. Πρόκειται για το άτομο που νοίκιασε το διαμέρισμα της λεωφόρου Ποσειδώνος όπου βρέθηκαν τα ναρκωτικά, προπληρώνοντας στον ιδιοκτήτη 4.500 ευρώ για διάστημα τριών μηνών. Η εμπλοκή του στην υπόθεση προκύπτει από καταθέσεις μαρτύρων που ενεπλάκησαν στη διαδικασία μίσθωσης του διαμερίσματος, δίχως κανείς απ’ αυτούς να γνωρίζει τα πλήρη στοιχεία ταυτότητάς του. Καταθέτουν ότι χρησιμοποιούσε «κροατικό» κινητό τηλέφωνο, ότι οδηγούσε άλλοτε μια Porsche και άλλοτε μια Μercedes, ενώ δήλωνε «ιδιοκτήτης επιχειρήσεων σε πολλά μέρη του κόσμου».

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε πριν από περίπου 20 ημέρες. Αφορμή υπήρξε πληροφορία σύμφωνα με την οποία ένας αλλοδαπός που μένει σε διαμέρισμα επί της Ποσειδώνος 70-72 στη Βάρκιζα «σπρώχνει» κοκαΐνη προς 40.000 ευρώ το κιλό. Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών συγκρότησαν ομάδα παρακολούθησης και σύντομα εντόπισαν τον ύποπτο να μπαινοβγαίνει στην πολυκατοικία και να συναντιέται με διάφορα άτομα σε Βάρη – Βάρκιζα. «Κατά τις συναντήσεις, οι εμπλεκόμενοι λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης και γι’ αυτό τον λόγο δεν μπορούσαμε να πλησιάσουμε και να δούμε περισσότερα», λέει ο επικεφαλής της έρευνας σε κατάθεσή του που έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία. Αποφάσισαν να ελέγξουν τον βασικό ύποπτο το απόγευμα του Σαββάτου ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του, ένα Volvo S60 με σλοβενικές πινακίδες κυκλοφορίας, στη λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου.

Πρόκειται για 34χρονο Σερβοκροάτη, ο οποίος φέρεται να ήρθε στην Ελλάδα το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Ακολούθησε έρευνα στο διαμέρισμα του 4ου ορόφου και σε ένα από τα υπνοδωμάτια βρέθηκαν 124 συσκευασίες με 136 κιλά κοκαΐνης. Κατασχέθηκαν ακόμα κινητά τηλέφωνα, μετρητά αλλά και χειρόγραφα με ονόματα και ποσότητες ναρκωτικών. Μάλιστα, από την επεξεργασία των σημειώσεων αποκαλύφθηκε ότι την 9η Νοεμβρίου έφτασαν –άγνωστο πώς– στη χώρα 381 κιλά κοκαΐνης, τα οποία ανέλαβε να διανείμει ο συλληφθείς. Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα ναρκωτικά προέρχονται από τη Λατινική Αμερική, ενώ ο συλληφθείς έχει πραγματοποιήσει ταξίδια στο Περού, τη Βραζιλία και το Εκουαδόρ.

Αστυνομικοί έψαξαν και βρήκαν όσους είχαν ανάμειξη στη μίσθωση του διαμερίσματος: τον ιδιοκτήτη, ένα μεσίτη καθώς και μια γυναίκα, βιολόγο, που μεσολάβησε για την ενοικίαση. Ολοι τους είπαν ότι τη διαπραγμάτευση έκανε ένας Σέρβος ονόματι Ιβάν, ο οποίος προπλήρωσε τα χρήματα του ενοικίου. «Μου παρουσιάστηκε ως επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Ελβετία και μου εξέφρασε το ενδιαφέρον του αρχικά για την αγορά ακινήτου (…). Στις 5 Νοεμβρίου τον συνάντησα εκ νέου και μου ζήτησε να του βρω ένα σπίτι προκειμένου να το νοικιάσει ένας φίλος του», κατέθεσε στους αστυνομικούς μεσίτης στα νότια προάστια. Ο συλληφθείς αναμένεται να απολογηθεί σήμερα στον ανακριτή, συνοδεία των συνηγόρων του Σάκη Κεχαγιόγλου και Γιώργου Δρίλλη. «Θα συζητήσουμε μαζί του για τον ρόλο και τον βαθμό εμπλοκής του στην υπόθεση. Το εάν απολογηθεί ή εάν ζητήσει νέα προθεσμία θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον οι απαντήσεις στις ερωτήσεις μας θα είναι συμβατές με το περιεχόμενο της δικογραφίας», δήλωσε χθες ο κ. Κεχαγιόγλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή