Μεγάλο ευρωπαϊκό βραβείο στην «Εναλλακτική Αθήνα»

Μεγάλο ευρωπαϊκό βραβείο στην «Εναλλακτική Αθήνα»

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τίνα ήταν από πάντα στη διαδρομή για την κορυφή. Πρώτη στην τάξη, πρώτη στο πανεπιστήμιο και το μεταπτυχιακό, τέσσερις γλώσσες και χίλια άλλα. Δεν προκάλεσε καμία έκπληξη σε όσους τη γνώριζαν, ότι πριν από τα 30 της ήταν ήδη μία από τις νεότερες διευθύντριες μάρκετινγκ στη χώρα. Ωσπου το 2010 χτύπησε η κρίση. Η Τίνα Κυριάκη έμεινε χωρίς δουλειά, χωρίς ασφάλιση και οποιαδήποτε εξασφάλιση για το μέλλον. Ο φόβος ήταν κάτι νέο, ουδείς όλα αυτά τα χρόνια της εκπαίδευσης την είχε προετοιμάσει γι’ αυτόν.

Τα επόμενα δύο χρόνια αποδύθηκε σε αγώνα αναζήτησης επαγγελματικής στέγης, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, χωρίς αποτέλεσμα. Ωσπου κάποια στιγμή βαρέθηκε να φοβάται και αποφάσισε να δημιουργήσει η ίδια τη δουλειά των ονείρων της. Αναρωτήθηκε τι είναι αυτό που αγαπάει περισσότερο και η απάντηση ήταν αυτόματη: τα ταξίδια. Κάπως έτσι το 2013 στήθηκε το Alternative Athens, μια εταιρεία εναλλακτικών περιηγήσεων στην Αθήνα, η οποία, όπως τα περισσότερα πράγματα που γίνονται χωρίς φόβο και με πολύ πάθος, γνώρισε από νωρίς μεγάλη επιτυχία.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε μάλιστα το Alternative Athens ήταν μία από τις έξι εταιρείες που αναδείχθηκαν νικήτριες ανάμεσα σε 265 υποψηφιότητες σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό της Booking.com με θέμα τον Βιώσιμο Τουρισμό. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη στο πλαίσιο του νεοσύστατου Booster Lab της Booking.com, ενός φορέα που στόχο έχει την ενίσχυση των καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων, με θετικό αντίκτυπο στον τουρισμό στην Ευρώπη.

Οι νέοι επιχειρηματίες συμμετείχαν σε ένα εντατικό διήμερο με workshops και εκπαιδευτικά σεμινάρια με μέντορες και ειδικούς από το Booking.com, που κορυφώθηκαν με την επιλογή των έξι καλύτερων startups. Εκτός από την Alternative Athens, διακρίθηκαν οι Nexto, Cloud Guide, The Outdoor Journal & Voyage, TripUniq και Xmigrations που βραβεύθηκαν με χρηματικά ποσά από 10.000 έως 25.000 ευρώ και θα συνεχίσουν το πλάνο ανάπτυξής τους με την υποστήριξη του Booking.com για τους επόμενους 6 μήνες. «Eίναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που καταφέραμε να εκπροσωπήσουμε τη χώρα σε αυτόν τον διαγωνισμό», είπε η Τίνα Κυριάκη επιστρέφοντας από τη Βαρκελώνη. «Ηταν μια ευκαιρία να δείξουμε ότι στην Ελλάδα συμβαίνουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα αυτή την περίοδο και να προωθήσουμε την Ελλάδα ως μια χώρα που παραμένει ανέγγιχτη σε μεγάλο βαθμό από τον μαζικό τουρισμό, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει εκπληκτικές δυνατότητες να αναπτυχθεί τουριστικά με έναν ήπιο τρόπο προς όφελος των τοπικών κοινοτήτων και του σύγχρονου ταξιδιώτη».

Η αναγνώριση, πρώτα από τους επισκέπτες της Αθήνας και φυσικά από διεθνείς φορείς, είναι κινητήρια δύναμη για την Τίνα και τους συνεργάτες της. Από φέτος το Alternative Athens «βγαίνει» και εκτός Αθηνών, λανσάροντας νέα πρωτότυπα tour γύρω από την Ολυμπία, τα Μετέωρα, τους Δελφούς, τις Μυκήνες και την Αίγινα, με έμφαση σε τοπικές δραστηριότητες που αναδεικνύουν τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή