Πρόσθετα ερωτήματα στη Βουλή για Σ. Αραβία

Πρόσθετα ερωτήματα στη Βουλή για Σ. Αραβία

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε την κατάθεση νέων εγγράφων από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΣΥ Ανδρ. Λοβέρδο, και με την επαναδιατύπωση κεντρικών ερωτημάτων από τον εκ των αντιπροέδρων της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδη σχετικά με την υπόθεση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, «χρωματίστηκε» χθες στη Βουλή η συζήτηση επίκαιρης επερώτησης της Ν.Δ. με αποδέκτη το υπουργείο Εξωτερικών και θέμα την ύπαρξη ή μη στρατηγικής εκ μέρους της Ελλάδας στον εξελισσόμενο διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης.

«Η εμμονή του υπουργού Εθνικής Αμυνας στη συμμετοχή του μεσάζοντος Παπαδόπουλου στην πώληση των πυρομαχικών είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Καταθέτω σήμερα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι το υπουργείο ζήτησε από τον Παπαδόπουλο ούτε μία ούτε δύο ούτε τρεις αλλά οκτώ φορές την κατάθεση Ανέκκλητης Ενέγγυας Πίστωσης», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λοβέρδος για να προσθέσει: «Ο κ. Καμμένος οφείλει να δώσει εξηγήσεις γιατί επεδίωκε διακαώς την εμπλοκή του μεσάζοντα Παπαδόπουλου».

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης υπενθυμίζοντας τις πρόσφατες πρωθυπουργικές αναφορές, επικριτικές ως προς τη λειτουργία του Ελληνα πρέσβη στη Σαουδική Αραβία, σημείωσε ότι ουδεμία υπηρεσιακή ενέργεια έχει καταγραφεί.

«Γίνεται μια προσπάθεια κατασκευής ενός σκανδάλου», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή