Οι πλειστηριασμοί ψηλά στην ατζέντα του Μητσοτάκη

Οι πλειστηριασμοί ψηλά στην ατζέντα του Μητσοτάκη

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολική επαναφορά στην καθημερινότητα και στο μέτωπο της οικονομίας, με αιχμή του δόρατος το «κοντράστ» ανάμεσα στους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την τεχνική συμφωνία για την τρίτη αξιολόγηση και τους πλειστηριασμούς «χωρίς κανένα όριο», κάνει η Πειραιώς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε χθες το βράδυ την κυβέρνηση να εξασφαλίσει ότι οι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν «από τις βίλες στη Μύκονο και τα εξοχικά των πολλών εκατομμυρίων» και όχι «από τις μικροϊδιοκτησίες των αδυνάμων». Η φρασεολογία που χρησιμοποίησε η Ν.Δ. για την «αξιολόγηση των πλειστηριασμών» είναι ενδεικτική των τόνων που θα υιοθετήσει, την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης διαμήνυσε εκ νέου ότι «καθαρή έξοδος με κυβέρνηση Τσίπρα» δεν υπάρχει και ότι η χώρα χρειάζεται ένα μεταρρυθμιστικό «ηλεκτροσόκ».

Διακρίνοντας ανάμεσα στους «στρατηγικούς κακοπληρωτές», τους συνεπείς δανειολήπτες και τους αδύναμους, για τους οποίους και πρέπει να υπάρχει πλαίσιο προστασίας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. κάλεσε την κυβέρνηση να εντοπίσει όσους έχουν παρεισφρήσει στον νόμο Κατσέλη, υπογράμμισε ότι η Ν.Δ. «είχε, έχει και θα έχει ως ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής της την προστασία των πιο ευάλωτων» και θύμισε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. παρέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ «ένα αποτελεσματικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας». Αποδομώντας τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης για την τρίτη αξιολόγηση, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι δεν υπάρχει «καθαρή έξοδος» το 2018 και μίλησε για ακόμη μία «απόπειρα εξαπάτησης του ελληνικού λαού», καθώς η κυβέρνηση έχει ψηφίσει μέτρα που θα εφαρμοστούν μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος, το 2019, ένα «ντε φάκτο τέταρτο μνημόνιο» και «διαρκή λιτότητα μέχρι το 2060». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε νέο άνοιγμα στη μεσαία τάξη χαρακτηρίζοντας «προβληματική συνταγή» που εμπνέεται από «λαϊκισμό και ιδεολογικές αγκυλώσεις» το ότι η μεσαία τάξη χρησιμοποιείται για να στηριχθούν τα κατώτερα εισοδηματικά στρώματα. «Αυτή η πολιτική βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τη βασική θέση της Ν.Δ.», σημείωσε, τονίζοντας ότι η αποκλιμάκωση των πρωτογενών πλεονασμάτων θα έπρεπε να είναι «εθνικός στόχος».

«Η κυβέρνηση τρέχει να κλείσει άρον άρον την αξιολόγηση των πλειστηριασμών, έχοντας ήδη υπογράψει το τέταρτο μνημόνιο που αρχίζει τον Αύγουστο, χωρίς χρηματοδότηση, και ενώ η οικονομία συνεχίζει να σέρνεται. Τώρα, το τίμημα είναι οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας, την οποία η Ν.Δ. είχε προστατεύσει μέχρι του ποσού των 200.000 ευρώ», είχε σημειώσει νωρίτερα η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, στρώνοντας το χαλί της αποδόμησης των πανηγυρισμών, αλλά και υπενθυμίζοντας ότι οι πλειστηριασμοί γίνονται «επί δικαίους και αδίκους». Την ίδια ώρα, όπως έχει προαναγγελθεί, η Πειραιώς θα συνεχίσει να κρατά ψηλά το «σκάνδαλο Καμμένου». Χθες επανήλθε διά της εκπροσώπου Τύπου για τη σιωπή του πρωθυπουργού που αφορά τις καταγγελίες της Ν.Δ. για τη μη γνησιότητα των εγγράφων που κατέθεσε στη Βουλή ο ΥΠΕΘΑ. Αλλά και για το ενδεχόμενο ελληνικό πολεμικό υλικό να έχει φτάσει παρανόμως (στη Ράκα) στα χέρια «τρομοκρατών». Λίγη ώρα αργότερα, ο ΥΠΕΘΑ μέσω ανάρτησής του στο Τwitter επετίθετο στην κ. Σπυράκη: σημείωνε ότι επί των ημερών του στο ΥΠΕΘΑ «δεν έχει πουληθεί ούτε σφαίρα πουθενά», έκανε λόγο για «συνεργάτη του Τσοχατζόπουλου-Κούλη» που ψάχνει όπλα στη Συρία και την καλούσε «να ρωτήσει τα αφεντικά που την πληρώνουν από τα “μαύρα” και τα αρπάζουν διαχρονικά απ’ τον ελληνικό λαό». Η ανάρτηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κ. Σπυράκη: «Οι νέες χυδαιότητες του Πάνου Καμμένου δεν θα μείνουν αυτή τη φορά αναπάντητες, ακόμη κι αν ισχυριστεί ότι τις έγραψε κάποιος συγγενής του», τόνισε η εκπρόσωπος της Ν.Δ., προαναγγέλλοντας ότι αποστέλλει εξώδικο, εκτός αν ο κ. Καμμένος ζητήσει δημοσίως συγγνώμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή