Αρχισαν οι πληρωμές στον ΠΑΟ

Αρχισαν οι πληρωμές στον ΠΑΟ

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έναρξη της καταβολής των χρημάτων για τη δόση του Οκτωβρίου είναι η πρώτη μορφή «αντιβίωσης» που χορηγεί ο Παναθηναϊκός στους παίκτες του από τότε που τα μικρόβια της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας τρύπωσαν για τα καλά, ελέω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων, στα αποδυτήρια. Με βάση την πρόταση που έγινε την περασμένη Πέμπτη από τη διοίκηση και την οποία αποδέχθηκαν στο σύνολό τους οι παίκτες, ξεκίνησε από χθες η διαδικασία για την αποπληρωμή ενός μεγάλου μέρους της οφειλόμενης δόσης συμβολαίων του Οκτωβρίου. Αρκετοί «πράσινοι» είδαν ήδη στους λογαριασμούς τους το 40% των οφειλομένων και οι υπόλοιποι θα το δουν μέχρι την Παρασκευή, όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Με βάση αυτή τη συμφωνία, το υπόλοιπο 60% θα δοθεί προς τα τέλη Ιανουαρίου όταν και θα εισπράξει η ομάδα περίπου 750.000 ευρώ από την Αλ Αϊν για τη μεταγραφή του Μπεργκ. Τις ίδιες μέρες πρέπει να καταβληθεί και η δόση του Δεκεμβρίου, η οποία εκτιμάται ότι θα καλυφθεί από τις πωλήσεις παικτών που θα κάνει ο Παναθηναϊκός στην ερχόμενη μεταγραφική περίοδο.

Η συμφωνία γι’ αυτή την «περίοδο» χάριτος θα πρέπει να σφραγιστεί και τυπικά από την πλευρά των παικτών. Εχουν ενημερωθεί για τη διαδικασία και οφείλουν να υπογράψουν άμεσα τους σχετικούς διακανονισμούς που εξασφαλίζουν τόσο τους ίδιους όσο και την ομάδα από το ενδεχόμενο προσφυγών. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ποδοσφαιριστής που να δείξει διάθεση να μην ακολουθήσει τους υπόλοιπους και να κάνει προσφυγή. Ακόμα και οι Χουλτ, Κουλιμπαλί που πιέζονται πολύ από τους μάνατζέρ τους διότι τους έχουν εξασφαλίσει καλές προτάσεις από άλλες ενδιαφερόμενες ομάδες, έλεγαν σε κάθε τόνο μετά τον αγώνα με τον Πανιώνιο ότι δεν προτίθενται να προσφύγουν δικαστικά για να εξασφαλίσουν την ελευθερία τους.

Με δεδομένο ότι ο καθ’ ύλην αρμόδιος, δηλαδή ο προπονητής που ζει πιο κοντά από κάθε άλλον την καθημερινότητα μιας ομάδας, θεωρεί (και το είπε σε όλους τους τόνους) ότι η ανασφάλεια πολλών παικτών για το μέλλον τους και το δέλεαρ μιας καλής μεταγραφής τον Γενάρη είναι οι βασικές αιτίες για το κακό αγωνιστικό πρόσωπο που δείχνει ο Παναθηναϊκός τον τελευταίο μήνα, η έναρξη των πληρωμών είναι μια πολύ θετική εξέλιξη και μπορεί να λειτουργήσει ως βαλβίδα αποφόρτισης. Μέχρι τη διακοπή λόγω των εορτών, μεσολαβούν δύο δύσκολα παιχνίδια πρωταθλήματος σε Τούμπα, Ξάνθη, συν άλλο ένα στη Λαμία για το Κύπελλο.

Είναι προφανές ότι ο Παναθηναϊκός οφείλει να αντιδράσει άμεσα αγωνιστικά για να μη χάσει πρόωρα όλη τη χρονιά. Μετρά ήδη τέσσερα συνεχόμενα ματς χωρίς νίκη (πέντε με αυτό του Κυπέλλου κόντρα στην Παναχαϊκή) κι αν συνεχίσει αυτό το αρνητικό σερί, θα βρεθεί σε πολύ πιο δυσάρεστη θέση απ’ όση θα μπορούσε να φανταστεί και ο πλέον απαισιόδοξος έναν μήνα νωρίτερα, όταν οι «πράσινοι» πανηγύριζαν τη νίκη επί του Ολυμπιακού.

Η κατάσταση είναι πιο δύσκολη από ποτέ, αγωνιστικά και όχι μόνο. Αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει εφέτος εκτός έδρας νίκη παρά μόνο μία στο Κύπελλο στην Καρδίτσα κι αυτή στις καθυστερήσεις, είναι σαφές το μέγεθος των δυσκολιών που οφείλει να διαχειριστεί ο Ουζουνίδης. Εκτός από τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα, τη δεδομένη εκτός έδρας αδυναμία και τις πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών, πρόσθετο πρόβλημα είναι το πολύ φορτισμένο κλίμα που υπάρχει στα πέριξ της ομάδας. Τα θλιβερά περιστατικά των συμπλοκών μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού στις εξέδρες της Λεωφόρου στην ήττα από τον Πανιώνιο, είναι ενδεικτικά του κλίματος διχόνοιας που επικρατεί. Κι απ’ αυτή την πλευρά, ίσως τα τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό να ηρεμήσει και να ανασυνταχθεί…

• Η κακή εικόνα των παικτών του «πόνεσε» τον Ουζουνίδη περισσότερο κι από την ήττα από τον Πανιώνιο, γι’ αυτό και πήρε την απόφαση να κόψει το ρεπό της Τρίτης.

• Κι άλλον παίκτη χάνει ο Παναθηναϊκός λόγω μυϊκού τραυματισμού. Ο Σιλά έπαθε θλάση, χάνει τα ματς με ΠΑΟΚ, Ξάνθη και είναι ζήτημα εάν θα προλάβει τον αγώνα Κυπέλλου στη Λαμία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή