Ψηλά στην ατζέντα Εγνατία Οδός και λιμάνι Θεσσαλονίκης

Ψηλά στην ατζέντα Εγνατία Οδός και λιμάνι Θεσσαλονίκης

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επαφές με τοπικούς παράγοντες της Bορείου Ελλάδος πραγματοποίησε ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Αρης Ξενόφος, ενόψει των αποκρατικοποιήσεων ΟΛΘ και Εγνατίας Οδού. Ουσιαστικά, ο νέος επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ θέλησε να «ιχνηλατήσει» το έδαφος σχετικά με τις δύο προαναφερόμενες αποκρατικοποιήσεις και ειδικά εκείνη της Εγνατίας Οδού, που τώρα ξεκινά. Στη συνάντησή του κ. Ξενόφου με τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, οι δύο πλευρές φέρεται να συμφώνησαν στην αρχή της βέλτιστης αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Αναφορικά με τον ΟΛΘ, ο κ. Ξενόφος ανέφερε ότι η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της κοινοπραξίας που θα αποκτήσει το 67% του λιμένα θα υπογραφεί εντός του Δεκεμβρίου, με πιο πιθανή ημερομηνία την 15η Δεκεμβρίου 2017. Ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ συναντήθηκε επίσης τον πρόεδρο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Απόστολο Αντωνούδη, αλλά και με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρο Κυρίζογλου και με δημάρχους της Περιφέρειας Μακεδονίας, στους οποίους τονίστηκε η ανάγκη για την εφαρμογή δίκαιης και αντικειμενικής πολιτικής διοδίων στην Εγνατία Οδό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή