Αναβάλλονται την Τετάρτη οι πλειστηριασμοί στην Αττική

Αναβάλλονται την Τετάρτη οι πλειστηριασμοί στην Αττική

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αναβολή των αυριανών πλειστηριασμών στο λεκανοπέδιο Αττικής οδηγήθηκε τελικά το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, προβάλλοντας ως βασική αιτία την επίσημη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τις εκδηλώσεις για την επέτειο Γρηγορόπουλου καθώς και τη μη ψήφιση των μέτρων προστασίας των συμβολαιογράφων κατά τη διενέργεια των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, κλπ συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα, προκειμένου να μπορέσει να βρει την νομική εκείνη φόρμα για την αναβολή των αυριανών πλειστηριασμών, ενώ είχαν προηγηθεί συνεννοήσεις με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την ηγεσία της ΕΛΑΣ και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, προκειμένου να βρεθεί λύση.

Σύμφωνα με την ανακοίμνωση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου «δεν θα πραγματοποιηθούν όλοι οι προγραμματισμένοι για την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017, πλειστηριασμοί στην περιφέρεια των Πρωτοδικείων Αθηνών και Πειραιώς, λόγω των εκτεταμένων εκτάκτων μέτρων ασφαλείας, που έχουν ήδη ανακοινωθεί, ενόψει της επίσημης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Ακόμη, στην ανακοίνωση αναφέρεται, ότι «τα μέτρα αυτά ενδέχεται να καταστήσουν εξαιρετικά δύσκολη την έγκαιρη πρόσβαση στα Ειρηνοδικεία της περιφέρειας των Πρωτοδικείων Αθηνών και Πειραιώς, τόσο των συμβολαιογράφων όσο και των λοιπών νομίμων συμμετεχόντων στη διαδικασία των πλειστηριασμών και ως εκ τούτου να δημιουργήσουν σοβαρά και ανυπέρβλητα προβλήματα κατά τη διενέργεια των πλειστηριασμών. Επιπλέον, είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι είναι ρητή πλέον η δέσμευση της πολιτείας για την ομαλή διενέργεια των πλειστηριασμών και την ασφάλεια των συμβολαιογράφων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή