ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Καμμένο, Βίτσα και Κοτζιά στην Επιτροπή Θεσμών καλεί η ΝΔ

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Αίτημα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εξεταστεί το ενδεχόμενο κλήσης των κ. Π. Καμμένου, Δημ.Βίτσα και Ν.Κοτζιά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με αντικείμενο το θέμα της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, κατατέθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί, με το ΣΥΡΙΖΑ να επιδεικνύει μέσω των πρώτων αντιδράσεων βουλευτών του απροθυμία για μια τέτοια εξέλιξη.

Το αίτημα διατυπώθηκε κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της προαναφερθείσας Επιτροπής από τον κ. Ι. Τραγάκη, με την Πρόεδρό της Αναστασία Χριστοδουλοπούλου να σημειώνει ότι σε επόμενη συνεδρίαση θα πρέπει να συζητηθεί εάν το συγκεκριμένο αίτημα είναι «νόμιμο» ή «εύλογο» και «όχι καταχρηστικό». Ο κ. Τραγάκης σημείωσε ότι ο προσδιορισμός συνεδρίασης για μια τέτοια συζήτηση μπορεί να γίνει –και να οριστεί από σήμερα κιόλας- την ερχόμενη εβδομάδα.

Τότε, καταγράφηκαν άμεσες αντιδράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: ειδικότερα και προκειμένου, προφανώς, να μετατεθεί η σχετική ημερομηνία όσο το δυνατόν πιο μακριά στο μέλλον, επικαλέστηκαν κατ’ αρχήν το γεγονός ότι την επόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί ο Προϋπολογισμός στην Ολομέλεια, οπότε θα είναι προβληματικό να συνεδριάσει και η Επιτροπή Θεσμών. Οταν ο κ. Τραγάκης, μνημονεύοντας και το τί συνέβη προ έτους, είπε ότι το πιθανότερο είναι οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας για τον Προϋπολογισμό να διεξαχθούν απογεύματα, οπότε θα υπάρχει χρονική ευχέρεια για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών ενδεχομένως και το πρωί της Τρίτης. Ως απάντηση σε αυτό, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ηγέρθη δεύτερο επιχείρημα: «Πολλοί από εμάς είναι μέλη και της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, η οποία βάσει προγραμματισμού θα συνεχίσει τις εργασίες της τα πρωινά της ερχόμενης εβδομάδας, οπότε θα είναι προβληματική η σύγκληση και της Θεσμών, αφού δεν θα μπορούμε να παριστάμεθα και στις δύο ταυτόχρονα.

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου δεσμεύθηκε να εξετάσει όλες τις παραμέτρους, πριν ληφθεί η σχετική με τον προσδιορισμό ημερομηνίας σύγκλησης της ζητηθείσας συνεδρίασης.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι προ ημερών είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία πως κατά την τρέχουσα εβδομάδα επρόκειτο να συγκληθεί η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων, κατά την διάρκεια της οποίας θα ήταν παρών και ο κ. Καμμένος και πιθανότατα θα ετίθετο και από πλευράς βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ η ανάγκη ακύρωσης της συμφωνίας πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, υπό το φως του πρόσφατου νέου ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου για εμπάργκο όπλων στο Ριάντ. Ωστόσο, έως το μεσημέρι σήμερα, Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, δεν έχει ανακοινωθεί μια τέτοια συνεδρίαση.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ