Oταν η «Καλλιπάτειρα» φόρεσε την κολεξιόν του Οσκαρ ντε λα Ρέντα

Oταν η «Καλλιπάτειρα» φόρεσε την κολεξιόν του Οσκαρ ντε λα Ρέντα

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τι μου αρέσει στις γυναίκες; Μα, η καλοσύνη και η αυτοπεποίθηση», είχε πει ο σπουδαίος Οσκαρ ντε λα Ρέντα, ο σχεδιαστής μόδας που λάτρεψε το ασθενές φύλο και έκανε ενδύματα που να αναδεικνύουν το σώμα, αλλά και κυρίως την προσωπικότητα. Εφυγε από τη ζωή το 2014, αλλά οι κολεξιόν που φέρουν το όνομά του συνεχίζουν να έχουν το ίδιο πνεύμα. Πριν από μερικές ημέρες είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στην Αθήνα μια ξεχωριστή επίδειξη μόδας από τον οίκο του, στη φιλανθρωπική εκδήλωση του Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».

Ζεστή και φιλόξενη οικοδέσποινα, η πρόεδρος του Σωματείου, Κατερίνα Παναγοπούλου, η οποία εδώ και πολλά χρόνια συνεχίζει με τρόπο αποτελεσματικό και συνεπή το όραμα των γυναικών που ίδρυσαν τον θεσμό σε μια εποχή κατά την οποία ο αθλητισμός και οι αξίες του παρέμεναν, ακόμα, πρωτίστως στα χέρια των ανδρών.

Στην εκδήλωση της περασμένης Πέμπτης, η προσέλευση ξεκίνησε από νωρίς με εκατοντάδες Αθηναίες να τιτιβίζουν και να απολαμβάνουν το τσάι τους μέχρι να ξεκινήσει η επίδειξη. Οι προσκλήσεις είχαν εξαντληθεί άλλωστε πολλές ημέρες πριν. Εφέτος, τα έσοδά της διατέθηκαν για την υποστήριξη της εθνικής ομάδας Καλλιτεχνικής – Συγχρονισμένης Κολύμβησης, ενόψει της διεθνούς οργάνωσης Hellas Beetles Cup 2018. Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών συνέβαλε έμπρακτα στην επιτυχία της βραδιάς με την παρουσία πολλών ολυμπιονικών και αθλητριών. Η Εύη Μωραϊτίδου, η Μορφούλα Ντώνα, η Εβελίνα Παπάζογλου, η Ευαγγελία Πλατανιώτη, η Αθανασία Τσόλα και η Αννα Μαρία Ταξοπούλου καταχειροκροτήθηκαν ως μοντέλα για το ωραίο τους παράστημα, τη σεμνότητά τους και τη διάθεσή τους να συμμετέχουν στον καλό αυτό σκοπό.

Στο εξωτερικό η εμφάνιση διακεκριμένων αθλητών σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις μόδας είναι κάτι το συνηθισμένο. Αυτό το σκεπτικό αρμόζει πλήρως στη φυσιογνωμία του Σωματείου, το οποίο μετράει πάνω από τέσσερις δεκαετίες ζωής και έχει προσφέρει πολλά στην ελληνική κοινωνία. Τα τελευταία χρόνια, λοιπόν, έχει διοργανώσει ιδιαίτερα δημοφιλείς εκδηλώσεις που έφεραν κοντά τη μόδα, τον αθλητισμό, τις γυναίκες και τη φιλανθρωπία. Παίρνοντας τον λόγο, η Κατερίνα Παναγοπούλου ευχαρίστησε τις ολυμπιονίκες, τόσο για την παρουσία τους όσο και για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση. Υπογράμμισε ότι με τη στάση τους δίνουν το παράδειγμα, μιας και η νεολαία μπορεί να εμπνευστεί από το ήθος, την αφοσίωση και τη σκληρή τους καθημερινή προπόνηση που τις οδηγεί στις επιτυχίες. Μπορεί τα μοντέλα να ενθουσίασαν, αλλά και τα φορέματα όμως δεν πήγαιναν πίσω. Η φθινοπωρινή συλλογή για το 2017 του Οσκαρ ντε λα Ρέντα, σχεδιασμένη από την επικεφαλής Λόρα Κιμ και τον Φερνάντο Γκαρσία, κάλυψε μια μεγάλη γκάμα, από τις πρωινές εμφανίσεις μέχρι και τις επίσημες βραδινές. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα το group Deevibes, Evelina και Dominik, φιναλίστ του X Factor 2017, συμμετείχε αφιλοκερδώς στην εκδήλωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή