Εκτός Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων η Ρωσία

Εκτός Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων η Ρωσία

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πγιέονγκτσανγκ τον Φεβρουάριο του 2018 ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή λόγω του σκανδάλου ενορχηστρωμένου ντόπινγκ της Ρωσίας κατά τους προηγούμενους Ολυμπιακούς, του Σότσι το 2014.

Οι Ρώσοι αθλητές που δεν έχουν ανάμιξη σε υποθέσεις ντόπινγκ θα μπορούν να συμμετάσχουν στους Αγώνες της Νότιας Κορέας, αλλά μόνο υπό την Ολυμπιακή σημαία, όπως δηλαδή είχε συμβεί και τον Αύγουστο του 2016 στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στον στίβο.

Εκτός Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων η Ρωσία-1

Σήμερα αναμένεται η επίσημη αντίδραση της Μόσχας από τον ίδιο τον Βλαντίμιρ Πούτιν, που μπορεί να κυμανθεί από απλή προσφυγή στα δικαστήρια και να φθάνει έως εκτεταμένο μποϊκοτάζ διοργανώσεων εκ μέρους της Ρωσίας. Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ χτες στη Λωζάννη, η ρωσική ολυμπιακή επιτροπή τιμωρείται με αποκλεισμό για διαβεβαιωμένη συμμετοχή στο κρατικό σύστημα ντοπαρίσματος αθλητών και απόκρυψης των στοιχείων, τουλάχιστον κατά τους αγώνες του Σότσι.

Εκτός Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων η Ρωσία-2

Μαζί της τιμωρούται με διεθνή αποκλεισμό και σημαίνοντα στελέχη της ρωσικής αθλητικής ηγεσίας με πρώτο τον αναπληρωτή πρωθυπουργό αρμόδιο για θέματα νεολαίας και αθλητισμού, Βιτάλι Μούτκο.

Ο κ. Μπαχ δήλωσε ακόμη ότι θα γίνει προσπάθεια να διεξαχθούν τελετές απονομής των μεταλλίων που πρέπει να αποδοθούν στους δίκους κατόχους τους μετά τον αποκλεισμό τουλάχιστον 25 Ρώσων αθλητών που ανέβηκαν στο βάθρο στο Σότσι και συμμετείχαν στο σκάνδαλο ντόπινγκ. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ τόνισε ότι πρέπει να δοθεί στους αθλητές που αδικήθηκαν η ευκαιρία να ζήσουν τη δόξα που τους αξίζει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή