Ο Αμερικανός θρύλος της κωμωδίας και η πρώτη σύζυγος του, Πάτι Πάλμερ, καταφθάνουν στο θέατρο Winter Garden της Νέας Υόρκης, όπου διεξάγεται μία παράσταση φόρος τιμής στον μεγάλο κωμικό, το 1964. (AP Photo)

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντουάιτ Άιζενχαουερ, χαιρετάει τα πλήθη από την αυτοκινητοπομπή που το  μεταφέρει στους δρόμους της Άγκυρας, το 1959. Στα δεξιά του κάθονται ο Τούρκος πρωθυπουργός Αντνάν Μεντέρες και ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, Τζαλάλ Μπαγιάρ. (AP Photo/Kreusch) 

O 15χρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος πέφτει νεκρός από πυροβολισμό του 37χρονου ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, στα Εξάρχεια. Μεγάλης έντασης ταραχές ξεσπούν σχεδόν αμέσως στο κέντρο της Αθήνας και σταδιακά επεκτείνονται πανελλαδικά. (Φώτο: kathimerini.gr)

Οι headliners της θρυλικής «Δωρεάν Συναυλίας του Άλταμοντ», Rolling Stones, παίζουν μπροστά σε ένα κοινό περίπου 300.000 ατόμων, στην Καλιφόρνια, το 1969. Αριστερά, διακρίνονται μέλη των διαβόητων μηχανόβιων «Άγγελων του Θανάτου» (Hell's Angels), οι οποίοι είχαν αναλάβει να επιβλέψουν την τάξη και την ασφάλεια στη συναυλία, να προσπαθούν να απομακρύνουν θεατές που προσπαθούν να ανέβουν στη σκηνή. Παρότι αρχικά η συναυλία προοριζόταν να γίνει κάτι σαν ένα «Γούντστοκ της Δύσης», λιγότερο από τέσσερις μήνες μετά το «αυθεντικό» Γούντστοκ, η «Δωρεάν Συναυλία του Άλταμοντ» υπήρξε η αντιστροφή των όσων πρέσβευε το θρυλικό φεστιβάλ της αγάπης, του έρωτα και της ειρήνης. Η συναυλία αμαυρώθηκε από τη βία των Hell's Angels, η οποία προκάλεσε τον θάνατο ενός Αφροαμερικανού, καθώς και άπο άλλους τρεις θανάτους, δύο από αυτοκινητιστικό δυστύχημα και έναν από πνιγμό σε αρδευτικό κανάλι υπό την επιρροή LSD. (AP Photo)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ