Τσάμπιονς Λιγκ: Μια χρονιά που πρέπει να ξεχάσει ο Ολυμπιακός

Τσάμπιονς Λιγκ: Μια χρονιά που πρέπει να ξεχάσει ο Ολυμπιακός

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί ο Ολυμπιακός να ηττήθηκε από τη Γιουβέντους με 2-0, ωστόσο η συνολική εικόνα του παίρνει θετικό πρόσημο στην ακροτελεύτια ευρωπαϊκή παράστασή του, αφού ήταν μέσα στο παιχνίδι έως και το 90΄. Οι «ερυθρόλευκοι» τερμάτισαν στην τελευταία θέση του 4ου ομίλου με συγκομιδή μόλις ένα βαθμό. Αυτή η επίδοση αποτελεί αρνητικό ρεκόρ των «Πειραιωτών» στα χρόνια που αγωνίζονται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η «Μεγάλη Κυρία» κατέκτησε τη 2η θέση και προκρίθηκε στους «16» μαζί με την Μπαρτσελόνα. Ο Τάκης Λεμονής προτίμησε να χρησιμοποιήσει τον Νικολάου στον κέντρο της άμυνας μαζί με τον Ενγκελς και να προφυλάξει τον Μποτία, ο οποίος είχε αισθανθεί ενοχλήσεις στο πόδι το περασμένο Σάββατο. Από την πλευρά του, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είχε στον πάγκο τον Μίραλεμ Πιάνιτς και εκτός 18άδας τον Τζίτζι Μπουφόν, ο οποίος πριν από τη σέντρα βραβεύθηκε από τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού Σάββα Θεοδωρίδη για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο.

Με τη σέντρα οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να πιέσουν ψηλά τη Γιουβέντους, ώστε να επιβάλουν το παιχνίδι τους. Παρ’ όλα αυτά, οι πρωταθλητές Ιταλίας έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Ντιμπάλα στο 6΄. Και δέκα λεπτά αργότερα άνοιξαν το σκορ με προβολή του Κουαδράδο. Τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, οι «Πειραιώτες» «άγγιξαν» την ισοφάριση, με κεφαλιά του Τζούρτζεβιτς που έδιωξε με τα πόδια ο Σέζνι. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μάριν αντικατέστησε τον Σεμπά, ενώ στη συνέχεια ο Λεμονής πέρασε και τους Φορτούνη, Μπεν, αντί των Οτζίτζα Οφόε και Τζούρτζεβιτς, με στόχο να έρθει η ισοφάριση. Στο 82΄, κεφαλιά του Μπεν σταμάτησε στο δοκάρι. Και στο 90΄ ο Μπερναρντέτσι με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Ελαμπντελαουί, Ενγκελς, Νικολάου, Κούτρης, Ταχτσίδης, Ρομαό, Οτζίτζα Οφόε (61΄ Φορτούνης), Σεμπά (46΄ Μάριν), Πάρντο, Τζούρτζεβιτς (70’ Μπεν).

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέζνι, Ντε Σίλιο, Μπαρτζάλι (70΄ Ρουγκάνι), Μπενάτια, Αλεξ Σάντρο, Κεντίρα, Ματουιντί, Κουαδράδο (84΄ Μπερναρντέτσι), Ντάγκλας Κόστα, Ντιμπάλα (62΄ Πιάνιτς), Ιγκουαΐν.

• Συμπλοκές οπαδών στον σταθμό του τρένου στο Φάληρο, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο του «Καραϊσκάκης», όπως και συγκρούσεις με την αστυνομία, σημειώθηκαν λίγες ώρες πριν από το ματς του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους. Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις.

• Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε η ομάδα νέων του Ολυμπιακού τις υποχρεώσεις της στον 4ο όμιλο του Youth League, καθώς επικράτησε της Γιουβέντους με 2-0 στο Ρέντη. Τα γκολ πέτυχαν οι Βρουσάι (1΄) και Ξενιτίδης (49΄). Οι «ερυθρόλευκοι» τερμάτισαν στην 3η θέση με 4 βαθμούς και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή