Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε εισπρακτική εταιρεία

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε εισπρακτική εταιρεία

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ευθύνη για την επίθεση σε γραφεία εταιρείας διαχείρισης δανείων και ληξιπρόθεσμων οφειλών, λίγο μετά τις 3:30 μ.μ. στην περιοχή του Αμαρουσίου, ανέλαβε η Αναρχική Συλλογικότητα Καλλιθέας Μοσχάτου (Α.ΣΥ.ΚΑ.ΜΟ.).

Με ανάρτηση σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η ΑΣΥΚΑΜΟ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «σε μια περίοδο που η κοινωνία δέχεται επίθεση από νέα μέτρα και φόρους, την ώρα που η κυβέρνηση φέρνει ψευτομερίσματα των 200€ και η ΔΕΗ κάνει αύξηση ληξιπρόθεσμων οφειλών φέρνουν από την πίσω πόρτα κοινοπραξία εισπρακτικών εταιριών για να κυνηγήσουν και να εκβιάσουν περαιτέρω τον λαό. Η κοινοπραξία με επικεφαλή την Qualco θα έχει με την σειρά της τεράστια κέρδη αφού έχουν συμφωνήσει να παίρνει ποσοστά επί των κερδών. Η ίδια η Qualco κάνει μπίζνες εκατομμυρίων, την ώρα που οι εργαζόμενοί της παλεύουν με τα deadlines, τις απλήρωτες υπερωρίες, την δουλειά από το σπίτι που θεωρείται νεκρός χρόνος, με αυτά τα κριτήρια αξιολογούνται και όποιος κρίνετε ''αντιπαραγωγικός'' απολύεται με συνοπτικές διαδικασίες. Όποιος τα βάζει με τις ζωές μας θα μας βρει απέναντι του.

Το χρονικό της επίθεσης

Λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι, έξι άτομα εισέβαλαν στα γραφεία της εταιρείας Qualco και προκάλεσαν ζημιές ενώ, αμέσως μετά, έφυγαν τρέχοντας.

Μέτοχος στην εταιρεία που ανέλαβε προσφάτως τη διαχείριση ανεξόφλητων λογαριασμών της ΔΕΗ ύψους 12 εκατ. ευρώ, είναι ο ξάδερφος του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, Ορέστης Τσακαλώτος. Ο ίδιος μάλιστα είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Qualco από το 1998.

Υπενθυμίζεται ότι την ανάθεση του έργου «παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών υποστήριξης για την αποτελεσματική διαχείριση του πελατολογίου» (αφορά την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών) στην εταιρεία Qualco ανακοίνωσε επίσημα η ΔΕΗ περί τα τέλη Νοεμβρίου, τονίζοντας ότι αποβλέπει σε αναβάθμιση των σχέσεων της με τους πελάτες, αύξηση της εισπραξιμότητας και απόκτηση τεχνογνωσίας για τη συνέχεια του έργου και τη μετεξέλιξή της «σε μία μοντέρνα εταιρεία κοντά στο τελικό καταναλωτή με ουσιαστική επικοινωνία με τον κάθε πελάτη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή