Ο Σταύρος Θεοδωράκης για τον θάνατο του Μανουέλ Μαρίν

Ο Σταύρος Θεοδωράκης για τον θάνατο του Μανουέλ Μαρίν

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αποχαιρέτησε τον Μανουέλ Μαρίν, τον δημιουργό του Erasmus, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή.

«Ο Μανουέλ Μαρίν δημιούργησε το Erasmus & το Erasmus δημιούργησε την πρώτη γενιά Ευρωπαίων που δεν βλέπει σύνορα. Ο Μαρίν πέθανε σήμερα στα 68 του, αλλά πολλοί θα προσπαθήσουν για μια Ευρώπη που οι πολίτες της θα κινούνται ελεύθερα & θα ζουν αγκαλιά ο ένας με την κουλτούρα του άλλου», ήταν το σχόλιο του κ. Θεοδωράκη.

 

 

Ο δημιουργός του Erasmus, Ισπανός πρώην επίτροπος, Μανουέλ Μαρίν, πέθανε σε ηλικία 68 ετών. Από το 1986 ως το 1999 υπήρξε στέλεχος της Κομισιόν, ενώ διετέλεσε επίτροπος για θέματα Εκπαίδευσης. Από αυτήν τη θέση προώθησε το 1987 το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus, το οποίο πήρε το όνομά του από τον μεγάλο Ολλανδό φιλόσοφο του 15ου-16ου αιώνα, Έρασμο, ο οποίος ταξίδευε σε όλη την Ευρώπη.

Μέχρι σήμερα πάνω από εννέα εκατομμύρια φοιτητές έχουν πάρει μέρος στο πρόγραμμα και έχουν ταξιδέψει και φιλοξενηθεί σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης.

Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Μαρίν έπασχε από καρκίνο. Ήταν παντρεμένος και είχε δύο κόρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή