Επεισόδια και «εισβολή» στο υπ. Εργασίας

Επεισόδια και «εισβολή» στο υπ. Εργασίας

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενταση επικράτησε στη χθεσινή κινητοποίηση μελών του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την υπό συζήτηση τροπολογία για τις απεργίες. Αρχικά, περίπου 1.000 μέλη του ΠΑΜΕ που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος παραβίασαν τα προστατευτικά ρολά και εισέβαλαν στο υπουργείο Εργασίας. Ανδρες της ΥΜΕΤ που ήταν παραταγμένοι στο σημείο απέτυχαν να ανακόψουν τους συνδικαλιστές του ΚΚΕ και μάλιστα σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΓΑΔΑ πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στη διάρκεια των αντεγκλήσεων.

Ακολούθησε πορεία 1.500 ατόμων αρχικά προς τη Βουλή και στη συνέχεια προς το Μέγαρο Μαξίμου. Μικρή ένταση επικράτησε αρχικά όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να ανέβουν τα σκαλιά της Βουλής, πίσω από το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Ανακόπηκαν από αστυνομικούς που έτρεξαν στο σημείο.

Νέος γύρος έντασης

Λίγη ώρα αργότερα, νέος γύρος επεισοδίων ξέσπασε και στη συμβολή της Βασ. Σοφίας με την Ηρώδου Αττικού, όπου η ΕΛ.ΑΣ. είχε παρατάξει δύο κλούβες προκειμένου να μην επιτρέψει στους διαδηλωτές να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό αναποδογυρίζοντας τις κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. Αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο τους απώθησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων, αλλά και των κλομπ τους. Στο σημείο τραυματίστηκε ελαφρά ένας ακόμα αστυνομικός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή