Ο Μασούτης νέος πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Ο Μασούτης νέος πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επιχειρηματίας Γιάννης Μασούτης, επικεφαλής του συνδυασμού «Νέο Επιμελητήριο», είναι ο νέος πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), παραλαμβάνοντας τη «σκυτάλη» από τον Δημήτρη Μπακατσέλο, όπως προκύπτει από τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών που διεξήχθησαν στις 4 και 5 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο συνδυασμός «Νέο Επιμελητήριο» αναδείχτηκε πρώτη δύναμη, καταλαμβάνοντας ποσοστό 91,2% και 37 έδρες, ενώ η "Πρωτοβουλία Ανασυγκρότησης Επιμελητηρίου", με επικεφαλής τον Γιώργο Καλανδρέα, έλαβε ποσοστό 8,8% και τέσσερις έδρες.

Στις εκλογές, για την ανάδειξη του νέου προέδρου και του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΘ, ψήφισαν περισσότερα μέλη, σε σχέση με τις εκλογές του 2011 (ποσοστό 12%, αφού ανήλθαν σε 1.428 από 1.276 μέλη).

Υπογραμμίζοντας την πρόθεσή του να καταστήσει το ΕΒΕΘ κυρίαρχο, με στόχο να κρατηθεί η επιχειρηματικότητα στο προσκήνιο και να ενισχυθεί με κάθε τρόπο, ο νέος πρόεδρος του ΕΒΕΘ Γιάννης Μασούτης, διαβεβαίωσε ότι «το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει να αξιοποιεί το ρόλο του επίσημου συμβούλου της πολιτείας, κάνοντας τις αναγκαίες παρεμβάσεις, αλλά και το ρόλο του βασικού φορέα εκπροσώπησης του επιχειρείν μέσα από συλλογικά όργανα στα οποία μετέχει προς όφελος της πόλης της τοπικής και εθνικής οικονομίας».

Στις προτεραιότητες του νέου προέδρου είναι η ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων – μελών του ΕΒΕΘ με δράσεις, όπως:

– Η δημιουργία ειδικής συμβουλευτικής υπηρεσίας για θέματα νομικής, ασφαλιστικής και λογιστικής φύσεως.

– Η διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών, η συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις και η προώθηση συνεργιών μεταξύ ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων με στόχο την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των μελών του Επιμελητηρίου.

– Η προώθηση της συμπληρωματικής κατάρτισης των μελών μέσα από διοργάνωση σεμιναρίων και ημερίδων/συνεδρίων για νέες μεθόδους διοίκησης και προώθησης αγαθών και υπηρεσιών.

– Η περαιτέρω ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (e-chamber) που αφορούν τόσο στις συναλλαγές των μελών με το ΕΒΕΘ και το ΓΕΜΗ για υποβολή δικαιολογητικών, έκδοση πιστοποιητικών, πληρωμές, όσο και σε υπηρεσίες προώθησης αξιοποιώντας το portal του ΕΒΕΘ.

Επιπλέον, ο κ. Μασούτης, ξεκαθαρίζει ότι θα παρακολουθεί στενά τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ, Μετρό, Αεροδρόμιο Μακεδονία), και διαβεβαιώνει ότι θα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την επιτάχυνσή τους.

Υπογραμμίζεται, ότι το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο του ΕΒΕΘ θα συγκροτηθεί σε σώμα στην πρώτη συνεδρίασή του, στις 11 Δεκεμβρίου 2017.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή