Σαφές μήνυμα καταψήφισης από τη ΔΗΣΥ

Σαφές μήνυμα καταψήφισης από τη ΔΗΣΥ

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφείς αποστάσεις από τις προωθούμενες κυβερνητικές αλλαγές στο θέμα των προϋποθέσεων για την κήρυξη απεργίας παίρνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Εντείνοντας τη στρατηγική της για κατά μέτωπον επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαιτέρως σε θέματα με κοινωνικό πρόσημο, χθες, η αρμόδια τομεάρχης της ΔΗΣΥ για θέματα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Εύη Χριστοφιλοπούλου σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη τροπολογία (που προβλέπει πως για λήψη απόφασης απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του μισού σώματος των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης) έκανε λόγο για νοοτροπία αυταρχικού καθεστώτος, που αποδεικνύεται από την κατάθεσή της «νύχτα» με στόχο «τον περιορισμό του δικαιώματος απεργίας».

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για μεθοδεύσεις χωρίς «ίχνος διαλόγου», που περιορίζουν ένα τόσο σημαντικό συνταγματικό δικαίωμα. Η κυβέρνηση αποφάσισε εκ των υστέρων την απόσυρση της τροπολογίας και την επανακατάθεσή της στο μέλλον, για να «δοθεί χρόνος για ευχερέστερη συζήτηση του περιεχομένου της». Είναι προφανές από το ύφος και τη σφοδρότητα της αντίδρασης πως η ΔΗΣΥ δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να υπερψηφίσει την εν λόγω τροπολογία όποτε και αν αυτή έρθει στη Βουλή. Αξίζει να σημειωθεί πως στην κατακλείδα της ανακοίνωσης γίνεται αναφορά και στη Ν.Δ. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως «σε σύντομο χρονικό διάστημα ο κόσμος θα τους θαυμάσει (σ.σ. τους κυβερνώντες) όταν μαζί με τη Ν.Δ. θα ψηφίσουν την ουσιαστική κατάργηση της απεργίας κατ’ εντολήν των θεσμών».

Συνεδρίαση Κ.Ο.

Ακριβώς αυτή η διμέτωπη στρατηγική θα αποτυπωθεί και στη σημερινή ομιλία της Φώφης Γεννηματά στις δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού, που ουσιαστικά αποτελεί την κοινοβουλευτική «πρεμιέρα» του Κινήματος Αλλαγής. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται για μία ακόμη φορά να επιτεθεί σφόδρα στην κυβέρνηση, εστιάζοντας στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, με έμφαση στο θέμα της ΔΕΗ και στην «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση. Από τον λόγο της δεν θα λείπουν οι αναφορές και εναντίον της Ν.Δ. Τόσο από τη Χαρ. Τρικούπη όσο και από το Ποτάμι χαρακτηρίζουν «πανηγυρική» τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, που θα ξεκινήσει στη 1.30 το μεσημέρι. Το γεγονός ότι πρόκειται για το εναρκτήριο λάκτισμα σε κοινοβουλευτικό έστω επίπεδο του νέου φορέα, θα επισημανθεί από την παρουσία στη συνεδρίαση του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου, ο οποίος θα λάβει πρώτος τον λόγο ως ο άνθρωπος που ολοκλήρωσε επιτυχημένα το εκλογικό εγχείρημα, δίδοντας τρόπον τινά τη σκυτάλη στο αμιγώς πολιτικό πλέον σκέλος.

Η κ. Γεννηματά αναμένεται να αναφερθεί και στη φυσιογνωμία του νέου φορέα, ενώ παράλληλα θα δοθεί έμφαση και στον συντονισμό των Κ.Ο. από δω και στο εξής, καθώς η ενοποίηση δύο Κ.Ο. και εν γένει το εγχείρημα του ενιαίου φορέα έχει πολλές δυσκολίες και απαιτεί λεπτές ισορροπίες. Η παρούσα Κ.Ο. μάλιστα δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να αυξηθεί, καθώς υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας με τον πρώην βουλευτή της Ενωσης Κεντρώων Γιώργο Καρρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή