ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Πρόσωπα της Τετάρτης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η «Οδύσσεια» είναι γένους θηλυκού και εδώ και λίγο καιρό αυτό πιστοποιείται και από την πρώτη μετάφραση στα αγγλικά διά γυναικείου χειρός. Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια Εμιλι Γουίλσον (φωτ.) επιχείρησε να αφαιρέσει από τις αγγλικές μεταφράσεις του Ομήρου όλους τους λεκτικούς και ιδεολογικούς βερμπαλισμούς που μετέφεραν ανά τους αιώνες οι μεταφραστές ανάλογα με την εποχή τους και να δημιουργήσει κάτι «φρέσκο και καθαρό». Οπως σημειώνει το αμερικανικό ραδιόφωνο NPR, αν διαβάσει κάποιος τις μεταφράσεις των κλασικών θα θεωρήσει ότι η αρχαία Ελλάδα έμοιαζε με τη βικτωριανή Αγγλία. Για τη Γουίλσον ο «πολύτροπος» Οδυσσέας είναι ένας «complicated man».

(...) Για δεύτερη χρονιά η Λίνα Νικολακοπούλου και οι συνεργάτες της θα δίνουν έναν ιδιαίτερο τόνο στη μουσική σκηνή Σφίγγα κάθε Τετάρτη βράδυ. Στο πρώτο μέρος θα γίνεται συζήτηση με πρόσωπα που έχουν λόγο να μιλούν και το κοινό να ακούει με προσοχή και ενδιαφέρον. Πρόσωπα αγαπητά από τον χώρο του θεάτρου, της ποίησης, των επιστημών, της λογοτεχνίας, που απαντούν στις ερωτήσεις της Λίνας Νικολακοπούλου και της δημοσιογράφου Αλεξάνδρας Χρηστακάκη.

(...) Αποζημίωση πέντε εκατ. δολαρίων θα λάβει η Katy Perry, διότι ο καθολικός αρχιεπίσκοπος του Λος Αντζελες μεσολάβησε ώστε η ποπ τραγουδίστρια να μην αγοράσει ένα μοναστήρι. Η Perry σχεδίαζε να αγοράσει το μοναστήρι που βρίσκεται στην περιοχή Los Feliz του Λος Αντζελες για 14,5 εκατ. δολάρια και να το μετατρέψει σε σπίτι.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ