Ο διαγωνισμός μετάδοσης του Champions League

Ο διαγωνισμός μετάδοσης του Champions League

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα αναμένεται η διενέργεια του διαγωνισμού της UEFA με αντικείμενο τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων ποδοσφαίρου Champions League και Εuropa League της περιόδου 2018-2021. Εκτός απροόπτου, ο ΟΤΕ θα είναι εκείνος που θα διεκδικήσει τα σχετικά δικαιώματα. Ο οργανισμός δύσκολα θα αφήσει το προϊόν που τον ανέδειξε σε Νο 1 παίκτη της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα. Το ζητούμενο είναι το επίπεδο ανταγωνισμού που θα δημιουργηθεί και κυρίως αν η Forthnet, ή άλλο κανάλι, θα επιχειρήσει να διεκδικήσει κάποιο από τα συγκεκριμένα προϊόντα. Πάντως οι φήμες, που ήθελαν η Forthnet να διεκδικεί τα δικαιώματα της UEFA με τη στήριξη των επίδοξων αγοραστών της (Vodafone-Wind), δεν επιβεβαιώθηκαν.

Yπενθυμίζεται ότι το 2015 ο ΟΤΕ «σάρωσε» τα δικαιώματα των διοργανώσεων Champions League και Europa League, προσφέροντας περίπου 100 εκατ. ευρώ στην τριετία.

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο ξεκινάει και η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων της Super League, για την περίοδο 2018-2021. Είναι άγνωστο τι θα πράξει η Forthnet (Nova) η οποία διατηρεί τα σχετικά δικαιώματα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η τελευταία δεν επιθυμεί πλέον μια κεντρική συμφωνία με τη Super League, αλλά ξεχωριστά με κάθε Ποδοσφαιρική Α.Ε.

Τις επόμενες εβδομάδες

Το σκηνικό αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες εβδομάδες, όπου τόσο η UEFA όσο και η Super League θα πρέπει να λάβουν τις τελικές αποφάσεις τους με βάση τη ζήτηση που έχει εκδηλωθεί. Το γεγονός όμως ότι τα τηλεοπτικά κανάλια ετοιμάζονται για τη διαδικασία αδειοδότησης από το ΕΣΡ, σίγουρα δεν βοηθάει στην επίτευξη υψηλής τιμής για τα συγκεκριμένα δικαιώματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή