Οι πωλήσεις προϊόντων ζωής και υγείας αύξησαν τις ασφαλίσεις τον Οκτώβριο

Οι πωλήσεις προϊόντων ζωής και υγείας αύξησαν τις ασφαλίσεις τον Οκτώβριο

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 3,1 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το ύψος των ασφαλίστρων στα τέλη Οκτωβρίου, καταγράφοντας άνοδο κατά 1,6% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα ασφάλιστρα του κλάδου ζωής ανήλθαν στο 1,5 δισ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο κατά 1,1%, ενώ στο 1,6 δισ. ευρώ με άνοδο 2,2% έκλεισε ο κλάδος των γενικών ασφαλίσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, η άνοδος των ασφαλιστικών εργασιών βασίστηκε κυρίως στην αύξηση των πωλήσεων επενδυτικών προϊόντων ζωής και προγραμμάτων υγείας. Αντίθετα, σταθεροποίηση εμφανίζουν τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου, καθώς η αύξηση του στόλου των ασφαλισμένων οχημάτων που είχε παρατηρηθεί τους προηγούμενους μήνες εκτονώθηκε, χωρίς ουσιαστικά η ασφαλιστική αγορά να καρπωθεί σημαντικό όφελος.

Η κινητοποίηση που υπήρξε εντός του καλοκαιριού, μετά τον έλεγχο που πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, δεν είχε συνέχεια και, σύμφωνα με την εικόνα που μεταφέρουν στελέχη της αγοράς, πολλά από τα νέα ασφαλιστήρια που έγιναν υπό την απειλή του προστίμου δεν ανανεώθηκαν μετά το τρίμηνο. Δεν πρέπει, άλλωστε, να παραβλεφθεί το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός που υπήρξε μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών εκείνη την περίοδο οδήγησε ακόμη πιο χαμηλά τις τιμές στα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου για τη βασική κάλυψη της αστικής ευθύνης, που, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΑΕΕ, διαμορφώθηκαν στα τέλη Οκτωβρίου στα 606,4 εκατ. ευρώ. Τα συνολικά ασφάλιστρα του κλάδου αυτοκινήτου, αν συνυπολογιστούν και τα ασφάλιστρα από τις συμπληρωματικές καλύψεις (ασφάλιση κλοπής, πυρός κ.λπ.), που ενισχύθηκαν κατά 6,9%, ανήλθαν στα 759,1 εκατ. εκατ. ευρώ.

Σημαντική άνοδο την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου εμφανίζουν οι πωλήσεις νοσοκομειακών προγραμμάτων υγείας, που ενισχύθηκαν κατά 19,2% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Η στροφή στα ιδιωτικά προγράμματα υγείας από σημαντική μερίδα του πληθυσμού οφείλεται στα μεγάλα προβλήματα που εμφανίζει ο δημόσιος τομέας υγείας αλλά και στην πτώση των τιμών που έχει σημειωθεί στα νέα προγράμματα υγείας που είναι ετησίως ανανεούμενα, χωρίς δηλαδή ισόβια δέσμευση.

Στην έμφαση που δίνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες στην προώθηση επενδυτικών ασφαλιστικών προγραμμάτων, οι πωλήσεις των οποίων αυξήθηκαν κατά 19%, αποδίδεται, τέλος, και η αύξηση που εμφανίζουν οι εργασίες του κλάδου ζωής, το ύψος των οποίων ανήλθε στο 1,5 δισ. ευρώ. Η αύξηση αυτή αντισταθμίστηκε από την πτώση κατά 3,2% των πωλήσεων στα παραδοσιακά ασφαλιστικά προγράμματα, καθώς αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες έχουν περιορίσει την προώθηση των συγκεκριμένων ασφαλιστικών προϊόντων, κατευθύνοντας τις πωλήσεις τους σε προϊόντα επενδυτικού τύπου, συνήθως χωρίς εγγύηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή