Ασημένια Χριστούγεννα στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων

Ασημένια Χριστούγεννα στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φέτος, τα Χριστούγεννα στα Ιωάννινα θα έχουν χρώμα… ασημί! Σαν τα παραδοσιακά κοσμήματα που φτιάχνουν με τέχνη και μεράκι οι μαστόροι της περιοχής. Το Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο, από τις 8 Δεκεμβρίου έως και τις 7 Ιανουαρίου, υποδέχεται τα «Ασημένια Χριστούγεννα» ντύνεται γιορτινά και προσκαλεί, μικρούς και μεγάλους, σε μία μαγική πόλη, γεμάτη εκπλήξεις! Μύθοι, θρύλοι, μαγικά, ακροβατικά, παιχνίδια, δράσεις και θεάματα για όλους, σας περιμένουν!

Ξεναγοί σας στα πιο ονειρικά και ασημένια Χριστούγεννα της ζωής σας, θα είναι ο Ασημάκης και η Ασημένια που θα σας συστήσουν και σε όλους τους φίλους τους!  Ο Μπουρμπουλήθρας, ο Παραμυθάς, οι Μάγοι και ο κύριος Ασημοχέρης σας περιμένουν να παίξετε, να ζωγραφίσετε και να μάθετε, διασκεδάζοντας! Από την παρέα, βέβαια δε θα μπορούσε να λείπει ο Αϊ Βασίλης και τα αγαπημένα ξωτικά, ενώ η ασημένια πόλη μας δεν θα ήταν μαγική, χωρίς το Carousel και το φαντασμαγορικό Παγοδρόμιό της.

Στην πόλη του Ασημάκη και της Ασημένιας κάθε σπίτι κρύβει και μια έκπληξη! Για να τα γνωρίσετε όλα, ανεβείτε στο Τρενάκι του Αϊ Βασίλη και ξεκινήστε τις επισκέψεις σας:

  • Στο Σπίτι του Ασημάκη: Ένα μαγευτικό χιονισμένο σκηνικό με μπάλες και ταυτόχρονα ένα διαδραστικό παιχνίδι.
  • Στο Σπίτι της Ασημένιας: Μια μοναδική Χιονόμπαλα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να μπουν μέσα, να φωτογραφηθούν και να παίξουν με το χιόνι.
  • Στο Σπίτι του Παραμυθά: Επιλεγμένοι ηθοποιοί/αφηγητές διαβάζουν χριστουγεννιάτικα παραμύθια προσφέροντας παράλληλα, διαδραστικές εμπειρίες.
  • Στο Σπίτι των Μάγων: Ο Μάγος της ασημένιας πόλης και οι βοηθοί του διασκεδάζουν κι εκπαιδεύουν τα παιδιά με ταχυδακτυλουργικά κόλπα και τρικ, δίνοντάς τους στη συνέχεια το «Ασημένιο Μετάλλιο Μικρού Ταχυδακτυλουργού».
  • Στο Εργαστήρι του κου Ασημοχέρη: Ένα ξεχωριστό παιχνίδι όπου επισκέπτες κάθε ηλικίας μπορούν, σε λίγα λεπτά, να κατασκευάσουν ένα 3d αντίγραφο του χεριού τους από κερί. Ένα απίθανο αναμνηστικό από τα «Ασημένια Χριστούγεννα»!
  • Στο Εργαστήρι των Ξωτικών: Μαζί με τα ακούραστα ξωτικά, τα παιδιά θα  παίξουν, θα κατασκευάσουν και θα ζωγραφίσουν, μαθαίνοντας να εργάζονται ατομικά και ομαδικά.
  • Στο Ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη: Ένα ειδικά διαμορφωμένο χριστουγεννιάτικο ταχυδρομείο, που κάνει express παραδόσεις κατευθείαν στο… Βόρειο Πόλο!
  • Στο Σπίτι του Μπουρμπουλήθρα: Μια πρωτότυπη κατασκευή με τεράστιες μπουρμπουλήθρες, για να παίξουν και να φωτογραφηθούν τα παιδιά.

Επίσης, από τις 11 έως και τις 22 Δεκεμβρίου, οι μαθητές που θα επισκεφθούν τα «Ασημένια Χριστούγεννα» θα ενημερωθούν, μέσω της εκπαιδευτικής μας δράσης, για θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και στη σημασία της ανακύκλωσης, δημιουργώντας χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά σε ένα μοναδικό workshop. Αυτά θα είναι τα στολίδια για το Δέντρο της Ανακύκλωσης, που βρίσκεται στο Ασημένιο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο.

Τέλος, στο Ασημένιο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο αγαπάμε πολύ τα παιχνίδια, τα παραμύθια, τα μαγικά και το χιόνι, αλλά λατρεύουμε τη μουσική, το θέατρο και τον κινηματογράφο! Έτσι, στη μαγική μας πόλη:

  • Από τις 9 έως και τις 22 Δεκεμβρίου, απίθανες pop και rock μπάντες, χορευτικά σχήματα και άλλοι καλλιτέχνες ανεβαίνουν στη σκηνή μας για ένα ατελείωτο πάρτι!
  • Από τις 23 Δεκεμβρίου έως και τις 7 Ιανουαρίου, καθημερινά, 5 διαφορετικές χριστουγεννιάτικες ταινίες, με προβολές που ξεκινούν από το πρωί!
  • Από τις 23 έως και τις 30 Δεκεμβρίου, για 11 παραστάσεις, (καθημερινά 11.30 – 13.00 & 15.30 – 17.00), η διάσημη παιδική παράσταση «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης», θα μαγεύει μικρούς και μεγάλους!

Και καθώς τα Χριστούγεννα είναι για να μοιραζόμαστε την αγάπη και τη χαρά, μη ξεχάσετε να επισκεφτείτε το Δέντρο και το Σπίτι των Δώρων, όπου μπορείτε να αφήνετε δώρα ή/και παιχνίδια που δεν χρησιμοποιούνται πια, για να δώσουν χαρά και σε άλλα παιδιά! 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή