Αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Δραγασάκη για τα επεισόδια

Αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Δραγασάκη για τα επεισόδια

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι «δικά σας παιδιά» όσοι ευθύνονται για τα επεισόδια που σημειώνονται στο κέντρο της Αθήνας σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης καυτηριάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Δραγασάκη με αφορμή εισβολή αντιεξουσιαστών στην ομιλία του. Για «κρεσέντο φθηνού λαϊκισμού» κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για «εικόνα χάους, ακόμη μια φορά» στο κέντρο αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπεύθυνοι για τα επεισόδια είναι «τα δικά τους παιδιά (…) γι’αυτό προφανώς δεν αφήνουν την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της».

Από την πλευρά του ο κ. Δραγασάκης κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ για χρήση «μονταζιέρας» και «κρεσέντο φθηνού λαϊκισμού». «Δεν απέφυγε τελικά τη μονταζιέρα ο κ. Μητσοτάκης. Σε μια ημέρα έντονου συμβολισμού, το μόνο που μέχρι στιγμής ψελλίζει είναι η ακροδεξιά ρητορική, συνεχίζοντας το κρεσέντο φθηνού λαϊκισμού στο οποίο συγκεκριμένα μιντιακά κέντρα και η Χρυσή Αυγή συντονισμένα επιδίδονται από εχθές», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή ομιλία του κ. Δραγασάκη εισέβαλε ομάδα 15-20 αντιεξουσιαστών φωνάζοντας συννθήματα για τα δικαιώματα των κρατουμένων. Αφού αποχώρησαν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε μεταξύ άλλων ότι «και αυτά δικά μας παιδιά είναι», ενώ σε ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε:

«Η εκδήλωση άργησε να ξεκινήσει κάπως, γιατί ομάδα πολιτών πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας, ανάρτησε πανό και πέταξε φυλλάδια. Η Αριστερά δεν έχει να "φοβηθεί" κάτι ή κάποιον. Έχει τις δικές τις θέσεις και μπορεί να σταθεί σε κάθε "μάχη" θέσεων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή