«Το υπουργικό συμβούλιο της Ιαπωνίας συγκαλείται εκτάκτως», αναγράφει μία φωτεινή επιγραφή στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης, καθώς οι εξελίξεις κινούνται ραγδαία μετά την ιαπωνική επίθεση το πρωί της 7ης Δεκεμβρίου, στη ναυτική βάση των ΗΠΑ, στο Περλ Χάρμπορ της Χαβάης, το 1941. (AP Photo/Robert Kradin)

Ο νεοεκλεγείς Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους (πρεσβύτερος) και ο προκάτοχος του Ρόναλντ Ρήγκαν φωτογραφίζονται μαζί με τον τελευταίο ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, στη Νέα Υόρκη, με φόντο το Μανχάταν και τους Δίδυμους Πύργους του Διεθνούς Κέντρου Εμπορίου, το 1988. (AP Photo/Scott Applewhite)

Αεροσκάφη της 1ης μοίρας αεροπλανοφόρων του αυτοκρατορικού ιαπωνικού στόλου πραγματοποιούν επίθεση «έκπληξη» στην αμερικανική ναυτική βάση του Περλ Χάρμπορ, λίγα χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χονολουλού, στη Χαβάη, επιφέροντας σημαντικές απώλειες στους Αμερικανούς (περισσότεροι από 2.400 νεκροί, τουλάχιστον 1.000 τραυματίες, καθώς και εκτεταμένες ζημιές) και οδηγώντας στην είσοδο των Ηνωμένων Πολιτειών στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία αποδείχθηκε καθοριστική για την έκβαση του. (AP Photo) 

Η Ελληνοαμερικανίδα ντίβα της όπερας Μαρία Κάλλας γίνεται αντικείμενο λατρείας από τους θαυμαστές της στο Θέατρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, το 1973. (AP Photo/Michel Lipchitz)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ