ΚΟΣΜΟΣ

Επιτρέπει τη μεμονωμένη συμμετοχή αθλητών στους Χειμερινούς Αγώνες ο Πούτιν

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η Ρωσία δεν πρόκειται να εμποδίσει τους αθλητές της να συμμετάσχουν μεμονωμένα στους Χειμερινούς Αγώνες της Νοτίου Κορέας, εφόσον οι ίδιοι το θελήσουν, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος Πούτιν, απορρίπτοντας τις εκκλήσεις μερίδας της κοινής γνώμης που ζητείπλήρες μποϊκοτάζ των Αγώνων.

«Χωρίς αμφιβολία, δεν θα εμποδίσουμε κανέναν αθλητή μας να συμμετάσχει εφόσον επιθυμεί να το πράξει με ίδια μέσα», δήλωσε ο Πούτιν.

Στην πρώτη του αντίδραση μετά τον αποκλεισμό που επέβαλε στη Ρωσία η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, ο Πούτιν έβαλε στο στόχαστρό του τον Γκριγκόρι Ροντσένκοφ, τον πρώην επικεφαλής των Εργαστηρίων αντι-ντόπινγκ της Μόσχας, οι ισχυρισμοί του οποίου για συστηματικό και κρατικώς υποβοηθούμενο ντόπινγκ πυροδότησαν αποκαλύψεις που τελικά οδήγησαν στον αποκλεισμό της χώρας.

Χωρίς να τον κατονομάσει, ο Πούτιν σχολίασε ότι η απόφαση της ΔΟΕ, βασίστηκε κυρίως στις καταθέσεις ενός ανθρώπου που τα «ηθικά και ψυχολογικά του χαρακτηριστικά εγείρουν πολλά ερωτηματικά. Οι περισσότερες από τις κατηγορίες βασίζονται σε γεγονότα που δεν έχουν αποδειχθεί και είναι κατά κύριο λόγο αβάσιμες», ισχυρίστηκε.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ