ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι Ολυμπιονίκες διοργανώνουν καμπάνια για τα κλεμμένα γλυπτά

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Από το Βρετανικό Μουσείο θα αρχίσει η... σταυροφορία κορυφαίων Ελλήνων αθλητών που θα έχει ως στόχο να κάνουν κοινωνούς και τους ανθρώπους του παγκόσμιου αθλητισμού για τους ελληνικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς που βρίσκονται σε μουσεία, μακριά από την «πατρίδα» τους. Μαζί με τους εκπροσώπους γνωστού Οίκου Μόδας, οι οποίοι έχουν εμπνευστεί ρούχα ειδικά για την περίσταση, Ολυμπιονίκες μας θα βρεθούν στις 9 Δεκεμβρίου στον χώρο που πριν από 201 χρόνια, αρχικά, αποθηκεύτηκαν και το 1936 τοποθετήθηκαν στην έκθεση Duveen η Καρυάτιδα και το 60% του συνόλου του γλυπτού διάκοσμου από τη Ζωοφόρο του Παρθενώνα. Η καμπάνια φέρει τον τίτλο «Take Me Home».

«Ο αθλητισμός, από τα αρχαία χρόνια, ήταν συνδεδεμένος άρρηκτα με τον πολιτισμό. Στην Αρχαία Ολυμπία, την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων, συγκεντρώνονταν έργα όλων των τεχνών από εργαστήρια όλου του ελληνικού κόσμου. Ήρθε η ώρα και οι Έλληνες Ολυμπιονίκες να ενώσουν τις φωνές τους με τις υπόλοιπες και να διεκδικήσουμε να επιστρέψει στην Ελλάδα η κλεμμένη μας κληρονομιά. Μαζί με τον Οίκο «Τρανούλη» αρχίζουμε από το Βρετανικό Μουσείο και έχουμε ως στόχο να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες παραστάσεις διαμαρτυρίας, ώστε -και μέσα από το αθλητικό κίνημα- να ενημερωθεί το ευρύ κοινό», δήλωσε η πρόεδρος του ΣΕΟ Βούλα Κοζομπόλη.   

Στην πρώτη παράσταση διαμαρτυρίας, εκτός από την πρόεδρο του ΣΕΟ, Βούλα Κοζομπόλη, συμμετέχουν η αντιπρόεδρος, Εύη Μωραΐτίδου (ασημένιο μετάλλιο στο πόλο το 2004), η γ.γ., Βούλα Ζυγούρη (Ολυμπιονίκης της πάλης) και η Ειρήνη Αϊνδηλή (χάλκινο μετάλλιο στο ανσάμπλ του 2000). «Στις 9 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν στο Λονδίνο τα Greek International Women Awards όπου είμαι υποψήφια με την καμπάνια Take Me Home. Έτσι αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε από εκεί την παράσταση διαμαρτυρίας. Εξάλλου, στο Βρετανικό μουσείο υπάρχουν κάποια από τα πιο ωραία γλυπτά της ελληνικής κληρονομιάς», δήλωσε η εμπνεύστρια της καμπάνιας Αθηνά Τρανούλη.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ