ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

«Απαγορευμένη ζώνη» το κέντρο της Αθήνας λόγω άφιξης Ερντογάν

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Εκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν σήμερα λόγω της επίσημης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τα έκτακτα μέτρα κυκλοφορίας θα διαρκέσουν από τις 6 π.μ. σήμερα το πρωί έως και τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής. Οι διακοπές κυκλοφορίας θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις κινήσεις του προέδρου στην πρωτεύουσα.

Στο μεταξύ, ύστερα από απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής απαγορεύονται για λόγους ασφαλείας οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα στα Προπύλαια. Η απόφαση του επικεφαλής αξιωματικού της ΓΑΔΑ για απαγόρευση των συναθροίσεων αφορά ουσιαστικά ολόκληρο το κέντρο της πρωτεύουσας αλλά και τις περιοχές πέριξ της Αττικής οδού στο τμήμα της από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Στα μέτρα ασφαλείας ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν αναμένεται να λάβουν μέρος 2.500 αστυνομικοί, καθώς και Τούρκοι πράκτορες, μέλη της προσωπικής φρουράς του κ. Ερντογάν. Ο αριθμός τους, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, θα προσεγγίσει τους 200. Στην υλοποίηση του σχεδίου θα μετάσχουν αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών: της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής
Μονάδας (ΕΚΑΜ), του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) και της Αντιτρομοκρατικής.

Tροποποιήσεις δρομολογίων

Ταλαιπωρία αναμένει σήμερα και όσους από τους κατοίκους της πρωτεύουσας επιλέξουν να μετακινηθούν με τις συγκοινωνίες, καθώς τίθενται σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις των δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Από σήμερα το πρωί στις 6 έχουν προγραμματιστεί προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας και τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών και τρόλεϊ σταδιακά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας έως και τη λήξη της επίσκεψης Ερντογάν αύριο το μεσημέρι. Οι τροποποιήσεις αποφασίζονται επιτόπου και εκτελούνται από τον ΟΑΣΑ κατόπιν εντολών της ΕΛ.ΑΣ., με αποτέλεσμα για λόγους ασφαλείας να μην παρέχεται πλήρης ενημέρωση εκ των προτέρων για τις αλλαγές. Κλειστός θα παραμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ο σταθμός μετρό «Σύνταγμα» από όπου θα διέρχονται οι συρμοί χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάση. Οι επιβάτες δεν θα μπορούν να επιβιβαστούν ή να αποβιβαστούν στον σταθμό «Σύνταγμα».

Οσον αφορά τα οδικά μέσα, μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι επί της οδού Πανεπιστημίου, στη λεωφορειολωρίδα αντίθετης ροής (από Σίνα έως πλατεία Συντάγματος) και για την οδό Βασ. Γεωργίου Α΄ θα πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των διερχόμενων ΜΜΜ καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου.

Από την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου και για τους επόμενους τρεις μήνες, θα διακοπεί η κυκλοφορία των συρμών του τραμ στο τμήμα Σύνταγμα - Λεωφ. Βουλιαγμένης. Το συγκεκριμένο τμήμα θα παραμείνει κλειστό έως τις 10 Μαρτίου 2018 για να γίνουν εργασίες αναβάθμισης της αποβάθρας στη στάση «Σύνταγμα» του τραμ. Το τραμ θα τερματίζει στη στάση «Λεωφ. Βουλιαγμένης» και η εξυπηρέτηση θα γίνεται από τις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές και από τη γραμμή 2 του μετρό.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ