Μέτρα για τη στήριξη των πλημμυροπαθών από την Εθνική Τράπεζα

Μέτρα για τη στήριξη των πλημμυροπαθών από την Εθνική Τράπεζα

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια σειρά ευνοϊκών λύσεων αλλά και άλλων κοινωνικών δράσεων για την ανακούφιση και τη στήριξη των επαγγελματιών, των επιχειρήσεων και των οικογενειών που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες στην περιοχή της Μάνδρας, της Μαγούλας και της Ν. Περάμου ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, πρόκειται για μέτρα έκτακτης εφαρμογής για τους πελάτες της, ιδιώτες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις, στις πλημμυροπαθείς αυτές περιοχές.

Παράλληλα, η τράπεζα, εκτιμώντας τις ανάγκες των οικογενειών με παιδιά και κυρίως τις ανάγκες τροφίμων για την πλήρη διατροφή των μαθητών αυτή την κρίσιμη περίοδο, θα προσφέρει καθημερινά μεσημεριανά γεύματα σε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του Δήμου Μάνδρας. Αναλυτικότερα σε ό,τι αφορά τα μέτρα ανακούφισης και στήριξης των πληγέντων της περιοχής, η Εθνική αποφάσισε:

• Δίμηνη περίοδο αναστολής καταβολής δόσεων («πάγωμα») σε δανειολήπτες με ενήμερες οφειλές.

• Ρύθμιση με ευνοϊκούς όρους για δανειολήπτες με οφειλές σε καθυστέρηση.

• Αναστολή μέχρι 31 Ιανουαρίου 2018 κάθε εξωδικαστικής και δικαστικής ενέργειας είσπραξης απαιτήσεων.

Οπως διευκρινίζει η τράπεζα, τα παραπάνω μέτρα θα εφαρμοστούν επίσης για τους ιδιώτες και για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πλημμύρες στη Σύμη.

Τα μέτρα ανακούφισης θα προσφέρονται κατόπιν αιτήσεων από τους πληγέντες πελάτες.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις αιτήσεις και τα μέτρα ανακούφισης οι πελάτες της Εθνικής Τράπεζας μπορούν να απευθυνθούν στην ειδική τηλεφωνική γραμμή (210-48.48.500), καθώς και στο δίκτυο καταστημάτων της τράπεζας.

Παράλληλα, κλιμάκια στελεχών της τράπεζας θα επισκεφθούν κατά τις προσεχείς εβδομάδες τις περιοχές της Μάνδρας, της Μαγούλας και της Ν. Περάμου και θα έχουν επαφές με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί, για να διερευνήσουν και να συζητήσουν τις ανάγκες τους μετά τις καταστροφές.

Η Εθνική αποφάσισε ακόμα, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της τράπεζας και για τη στήριξη των οικογενειών της Μάνδρας, να διαθέσει 100.000 ευρώ για την παροχή μεσημεριανών γευμάτων στους μαθητές των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της Μάνδρας για τους επόμενους δύο μήνες. Συνολικά, υπολογίζεται στο διάστημα αυτό να καλυφθούν από τη δράση αυτή πάνω από 42.000 γεύματα.

Η συγκεκριμένη κοινωνική δράση είναι κομμάτι μιας γενικότερης πολιτικής που ακολουθεί η τράπεζα με την προσφορά δωρεάν γευμάτων σε χιλιάδες μαθητές, υποστηρίζοντας έτσι οικονομικά αδύναμες οικογένειες. Τα τελευταία δύο χρόνια, η Εθνική έχει προσφέρει πάνω από 700.000 ευρώ για δωρεάν γεύματα σε μαθητές των δημοτικών σχολείων της Δυτικής Αττικής, της Καβάλας και των Τρικάλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή