Τσάμπιονς Λιγκ: Απογοήτευση στην Ατλέτικο Μαδρίτης

Τσάμπιονς Λιγκ: Απογοήτευση στην Ατλέτικο Μαδρίτης

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίσθηση προκάλεσε διεθνώς ο προχθεσινός αποκλεισμός της Ατλέτικο Μαδρίτης, ειδικά σε όσους δεν παρακολουθούν από τόσο κοντά το Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς ήταν η πρώτη φορά στη θητεία του Ντιέγο Σιμεόνε στον πάγκο των «Κολτσονέρος», που η Ατλέτικο μένει έξω από τα νοκ άουτ του θεσμού.

Η απογοήτευση κυριάρχησε στην ερυθρόλευκη πλευρά της Μαδρίτης, που ήταν καλομαθημένη τα τελευταία χρόνια σε τελικούς του κορυφαίου ευρωπαϊκού θεσμού, με τον αρχηγό Γκάμπι να δηλώνει προ ημερών ότι «το Γιουρόπα Λιγκ είναι χάλια».

Σίγουρα όταν εγκαινιαζόταν το καλοκαίρι το νέο της γήπεδο, το «Γουάντα Μετροπολιτάνο» της Μαδρίτης, η Ατλέτικο ήλπιζε σε μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές. Προς στιγμήν φάνηκε ότι μπορεί και να άρπαζε την πρόκριση όταν προηγήθηκε της Τσέλσι μέσα στο Λονδίνο, όμως ένα αυτογκόλ έθεσε τέλος στο όνειρο. Τώρα, ο κ. Σιμεόνε πρέπει να βρει νέο κίνητρο για τους παίκτες του, και δήλωσε ότι «ανοίγεται ενώπιόν μας μια νέα πρόκληση. Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Εχουμε ακόμα μια συναρπαστική σεζόν μπροστά μας», τόνισε, ενθυμούμενος και ότι μόλις πριν από 5,5 χρόνια πήρε το πρώτο του τρόπαιο με την Ατλέτικο κατακτώντας το Γιουρόπα Λιγκ.

Η ειρωνεία είναι έντονη για τον Ντιέγκο Κόστα, που έφυγε από την Τσέλσι ως ανεπιθύμητος για να πάει από τον Ιανουάριο στην Ατλέτικο (όταν λήξει η απαγόρευση μεταγραφών της), όμως είναι η αγγλική κι όχι η ισπανική ομάδα που συνεχίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Για τη Ρόμα η προχθεσινή ημέρα σήμανε διπλή χαρά, αφού πέρα από την πρωτιά στον όμιλο με τη νίκη επί της Καραμπάχ ήρθε και η χαρμόσυνη είδηση της έγκρισης της ανέγερσης νέου γηπέδου των «τζιαλορόσι», το «Στάντιο ντελα Ρόμα». Το νέο γήπεδο θα έχει χωρητικότητα 55.000 θεατών και θα χτιστεί στη νότια πλευρά της ιταλικής πρωτεύουσας. Στόχος είναι να μπει στο νέο γήπεδο η Ρόμα στη σεζόν 2020-2021.

Κι ενώ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ασχολούνται με το γκολ του Ρομέλου Λουκάκου, που μέχρι προχθές είχε μόλις ένα τέρμα στα προηγούμενα 12 ματς, στην Τσέλσι δεν φαίνεται να στενοχωρούνται και πολύ που οι «μπλε» έπεσαν στη δεύτερη θέση και θα έχουν θεωρητικά ισχυρό αντίπαλο στην κλήρωση της Δευτέρας. «Οταν προκρίνεσαι εδώ πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να παίξεις με τους καλύτερους» είπε, βλέποντας όμως ότι πιθανός αντίπαλος της Τσέλσι είναι και η Μπεσίκτας.

Τέλος, στην Μπαρτσελόνα, μετά το αδιάφορο ματς με τη Σπόρτινγκ, εστιάζουν την προσοχή τους στην πιθανή αποχώρηση του Χαβιέρ Μασεράνο, για τον οποίο υπάρχει ενδιαφέρον από Κίνα και ΗΠΑ. Ο ίδιος φέρεται έτοιμος να φύγει τον Ιανουάριο, ώστε να μην είναι συνεχώς αναπληρωματικός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή