ΟΤΕ, Nova, EΡΤ για τις μεταδόσεις του Champions League

ΟΤΕ, Nova, EΡΤ για τις μεταδόσεις του Champions League

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εκπλήξεις και διαδικασίες-εξπρές προχωρεί η εκχώρηση των δικαιωμάτων τηλεοπτικής μετάδοσης των ποδοσφαιρικών αγώνων των διοργανώσεων Champions League και Εuropa League από την UEFA. Χθες ολοκληρώθηκε η υποβολή προσφορών και φαίνεται ότι, εκτός από τον ΟΤΕ, συμμετείχε τόσο η Forthnet όσο και η ΕΡΤ. Η έκπληξη προήλθε από τη Forthnet, η οποία φαίνεται ότι τελικά εξασφάλισε τη στήριξη των τραπεζών για την έκδοση των σχετικών εγγυητικών επιστολών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιστώτριες τράπεζες φέρεται να έχουν δώσει το «πράσινο φως» για την έκδοση εγγυητικών επιστολών ύψους 6-7 εκατ., ώστε η Forthnet να συμμετάσχει τόσο στον διαγωνισμό της UEFA όσο και στον διαγωνισμό της Super League. Σημειώνεται ότι τα δικαιώματα που ελέγχουν οι δύο φορείς λήγουν όλα στο τέλος της φετινής σεζόν, δηλαδή τον ερχόμενο Ιούνιο.

Σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα του Champions League, τα εκχωρούμενα δικαιώματα αφορούν την περίοδο 2018-2021 και η UEFA αναμένεται να συμφωνήσει με τον ανάδοχο (ή τους αναδόχους) τις επόμενες ημέρες. Πηγές κοντά στη διαδικασία ανέφεραν ότι η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι και αύριο Παρασκευή. Tον πρώτο λόγο εκτιμάται ότι έχει ο ΟΤΕ καθώς αναμένεται να επιδιώξει τη διατήρησή του στη συγκεκριμένη αγορά. Ο οργανισμός το 2014 είχε εξασφαλίσει τις μεταδόσεις των αγώνων του Champions League και του Europa League της περιόδου 2015-2018, προσφέροντας ποσό που εκτιμάται στα 100 εκατ. ευρώ. Μόνον η ΕΡΤ είχε λάβει δικαιώματα μετάδοσης ενός αγώνα της Τετάρτης και αυτό έπειτα από παρέμβαση της UEFA, για να υπάρχει και ένας αγώνας σε ελεύθερο κανάλι. Το κρατικό κανάλι αυτή τη φορά ενδιαφέρθηκε τουλάχιστον για τον ίδιο αγώνα της Τετάρτης, που της εξασφαλίζει και τη μετάδοση του τελικού, ίσως και για κάτι περισσότερο.

Οσον αφορά τη Forthnet, οι τράπεζες φέρονται αποφασισμένες να στηρίξουν την επιχείρηση και σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν νέα κεφαλαιακή ένεση στην εταιρεία, ύψους 30 εκατ. Η «ένεση» αυτή αναμένεται να συντελεστεί σταδιακά μέχρι το τέλος Μαρτίου, οπότε θα έχει εξευρεθεί και ο επενδυτής που θα αναλάβει το 32,8% των μετοχών της εταιρείας. Πηγές προσκείμενες στις πιστώτριες τράπεζες ανέφεραν ότι με τις κινήσεις αυτές οι πιστώτριες τράπεζες επιχειρούν να διατηρήσουν μέρος της αξίας της επιχείρησης, που προέρχεται από τις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης και το αποκλειστικό περιεχόμενο (Super League, Euroleage κ.ά.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή